Azt ugyanakkor mindkét Fradi-játékos kiemelte, hogy az idei EL-sikerért ettől függetlenül mindent megtesznek a zöld-fehér labdarúgók.

Ha bajnok vagy, akkor két lehetőséged van az európai kupában szerepelni. Ezt sajnos most is bebizonyítottuk, amikor a BL-ből a Dinamo Zagreb ellen kiestünk, majd az Európa Ligában kaptunk még egy lehetőséget. Tapasztalatot kell szereznünk ebben a fél évben, ha ez egy továbbjutással párosul, akkor nagyon fogunk örülni, ezért mindent igyekszünk is megtenni, viszont nem az az elsődleges cél, hogy nekünk most mindenképp tovább kell jutni. A bajnokság szerintem fontosabb – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport24-nek Lovrencsics Gergő, az FTC csapatkapitánya.

Nem mondanám, hogy az Európa Liga befolyásolja a bajnokságot. Nyilván százszázalékosan fókuszálunk a bajnokságra, meg ugye az Európa Ligára is, de számunkra a legfontosabb jelenleg a bajnokság – erősítette meg Lovrencsics szavait Botka Endre. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tennének meg mindent az EL-továbbjutásért a játékosok. – Szerintem bármelyik játékost megkérdeznétek, mindenki azt szeretné, hogy továbbjussunk, és minél több pontot szerezzünk. Én azt gondolom, hogy erre meg is van az esély – jegyezte meg Botka.

EL: Ezt várja Varga Roland a CSZKA Moszkvától – minden a csoportkörről itt!

Az ugyancsak megkérdezett brazil Isael viszont nagyon szeretne EL-sikereket is elérni a Fradival.

Keményen küzdünk azért, hogy továbbjussunk a csoportból, erre most meg is van a lehetőségünk, közben pedig a magyar bajnoki aranyat is meg akarjuk nyerni. Aki nagycsapatban szerepel, tudja, hogy lehetőleg minden meccset meg kell nyerni az első helyért a bajnokságban; ezért sem a legjobb eredmény hazai pályán a legutóbbi, Mezőkövesd elleni döntetlen. A Moszkva ellen pedig, ezúttal vendéglátóként, nagy esélyünk van arra, hogy ismét nyerjünk – fogalmazott Isael.

A játékosok viszont egyre fáradtabbak, az FTC 20 napon belül ugyanis a hatodik meccsére készül. Nem sok idejük van tehát lazítani mostanság a Ferencváros labdarúgóinak, aki pedig bekerült Marco Rossi keretébe, az a csütörtöki Fradi-CSZKA találkozó utáni válogatott szünetben sem pihenhet. Közéjük tartozik Lovrencsics Gergő is.

Volt már tapasztalatom ilyenben még Lengyelországban, hogy ugyanilyen fél évem volt, amikor bejutottunk a csapattal az Európa Ligába, tehát tapasztalatból tudom, hogy itt most a pihenésen, alváson van a fő hangsúly. Nem is igazán az edzéseken, mert nagyon nem tudsz edzeni, hogy ha minden mérkőzésen játszol, mert frissnek kell, vagy inkább frissnek kellene lenni, de ez nagyon nehéz, ha fél éven keresztül szerda-szombatot játszunk – tette hozzá.