Két héttel ezelőtt vált hivatalossá, hogy visszatér a Ferencvároshoz a korábbi közönségkedvenc, a brazil Somália, aki 2011-től négy teljes szezont már lehúzott a kilencedik kerületben, azután pedig megfordult a francia élvonalbeli Toulouse és a szaúd-arábiai Shabab együttesénél is. A több poszton is bevethető labdarúgó a Ferencváros hivatalos oldalának beszélt arról is, mik a tervei a Fradinál a pályafutása után.

– Azért jöttem vissza a Ferencvároshoz, hogy segíthessek a csapatnak. Remek benyomásaim lettek azután is, hogy először találkoztam a vezetőedzővel és jó volt megismerni az új társaimat is. Tudom, hogy taktikailag teljesen mást kell most megtanulnom, mint amikor először játszottam itt, de ezért fogunk dolgozni. A legfontosabb, hogy nagy hasznára legyek a csapatnak. Hiába igazoltam el, mindig figyeltem, mi történik a Fradinál és eldöntöttem, hogy itt szeretnék visszavonulni az aktív futballtól. Magyarországra a második otthonomként tekintek, ezért is tértem vissza a Ferencvároshoz.

Úgy tervezem, hogy karrierem befejezése után itt fogok letelepedni.  Azt is el tudom képzelni, hogy amennyiben lesz rá lehetőségem, hamarosan felveszem a magyar állampolgárságot

– nyilatkozta a brazil labdarúgó.

Somália elárulta, az elmúlt években folyamatosan kapta az üzeneteket a szurkolóktól, hogy jöjjön vissza és mindig azt válaszolta, hogy egyszer el fog jönni ennek az ideje.

– Nagyon örülök neki, hogy most elmondhatom, újra itt vagyok. Ráadásul rengeteg tapasztalattal érkeztem, Franciaországban és Szaúd-Arábiában is nagyot fejlődtem, 31 évesen sok mindent megéltem, a rutinommal is segíthetek a klubnak. Igaz, hogy egy ideig máshol játszottam, de Budapestet a szívembe zártam. Olyan emberek vannak itt, akikre családtagként tekintek. A Ferencváros nagyon fontos nekem, ezért igyekeztem minél sűrűbben látogatást tenni. Jó érzés, hogy most Leandro, Dibusz Dénes és Varga Roland személyében olyan társaim is vannak, akikkel már korábban együtt játszottam, de az újakat is hamar megkedveltem. Alig várom, hogy jobban megismerhessek mindenkit. Ezek a játékosok nagy sikereket értek el, öröm látni, hogy milyen magas szintre került a Fradi. A 30. bajnoki cím és az Európa Liga-szereplés hatalmas dolog, remélem ez megismétlődik és ebből már én is kivehetem a részem. Jelenleg az a legfontosabb, hogy játsszak és hozzátehessek a sikerekhez,

de szívesen dolgoznék a jövőben utánpótlásedzőként a Fradiban, erre is készülni fogok.

Mindent meg fogok tenni, hogy a régi Somáliát láthassák – zárta a fradi.hu-n Somália.