A Ferencvárosnál megkaptam a második lehetőséget. Mivel ezelőtt hosszú ideig nem játszhattam rendszeresen, hatalmas bizonyítási vágy dolgozott bennem – kezdte Ivan Petrjak a football24.ua-nak. – A magyar bajnokság színvonala számomra megfelelő. Kezdetben voltak kételyeim, de két hónap után teljesen megváltozott róla a véleményem. Kemény futballt játszanak Magyarországon, a csapatok küzdenek, egyik meccs sem könnyű, nehéz előre megjósolni előre a győztes kilétét, és számos mérkőzésen sok néző vesz részt – tette hozzá, majd kitért az eddigi teljesítményére.

Mindennel elégedett vagyok. Játszok, számítanak rám és én is mindent megteszek annak érdekében, hogy a Ferencváros elérje a céljait. Az Európa Liga-búcsú után meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, és a Magyar Kupát is.

Végül Szerhij Rebrov kinevezéséről is ejtett pár szót.

Örültem, amikor megtudtam, hogy Rebrov lesz az edző. Először is tudtam, hogy egy ukrán futballegendáról van szó. Többször is játszottam ellene, amikor Zorja Luhanszkban játszottam, majd később amikor kinevezték a Dinamo Kijev élére. Rebrov mostanság már a meccsek alatt sok hasznos tanáccsal lát el. Nagy figyelmet szentelünk a taktikai utasításokra, és próbálunk egységesen játszani.

Petrjak a szezonban eddig 8 tétmeccsen játszott, négy gólt rúgott és négy gólpasszt jegyzett. A Fradi a bajnokságban 8 forduló alatt 20 pontot szerzett, és az élen áll az OTP Bank Liga tabelláján, mögötte négy ponttal a Honvéd van.