Az előző hét elején jelentette be a Ferencváros a legutóbb a lengyel élvonalbeli Korona Kielcében játszó 26 éves, szabadon igazolható bosnyák válogatott védő, Adnan Kovacevic érkezését, aki a csapattal tartott a második bad radkersburgi edzőtáborba. A hátvéd két felkészülési mérkőzésen, a Tabor Sezana elleni keddi és az NK Koper ellen vívott szerdai meccsen is pályára lépett, friss tapasztalatairól pedig a Fradi hivatalos oldalán beszélt.

Mielőtt ideigazoltam, keveset tudtam a Fradiról. Honfitársam, Eldar Civic véleményét is kikértem a klubváltás előtt, aki elmondta, hogy milyen munka zajlik a klubnál, mesélt a vezetőedző filozófiájáról is. Azóta személyesen is tapasztaltam, hogy a Ferencváros egy jó csapat sok jó játékossal és egy remek edzővel. Az edzések is nagyon tetszenek – kezdte Adnan Kovacevic. – Noha csak edzőmeccsekről van szó, örülök, hogy máris bemutatkozhattam a csapatban. Két mérkőzés még hátravan a felkészülési időszakból, ezeken is igyekszem bizonyítani a társaknak és a vezetőedzőnek, hogy számíthatnak rám az új idényben.

A hazája válogatottjában mostanáig háromszor, legutóbb tavaly novemberben, Olaszország ellen pályára lévő Kovacevic a következő időszak céljairól is beszélt.

– Mielőtt a csapattal kiutaztunk az edzőtáborba, három-négy napot Budapesten töltöttem a barátnőmmel. Ez volt az első alkalom, hogy ennyi időt a magyar fővárosban tartózkodtunk. Budapest lenyűgöző, igyekszünk mielőbb megtalálni az új otthonunkat és idővel szeretnénk további remek helyeket is felfedezni a városban – mondta a védő. – A pályán is megvannak a céljaim: szeretnék a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelni, emellett bajnoki címet szeretnék nyerni. Hiszem, hogy mindez a Ferencvárossal sikerülhet.