Hétfőn vált hivatalossá, hogy a Ferencváros szerződtette a cseh Ceske Budejovicétól a nigériai támadót, Fortune Basseyt. A 23 éves támadó a FradiMédiának adott interjújában beszélt a klubváltásról.

– Hajnal Tamás már régóta figyelemmel követte a pályafutásomat és éreztem, tényleg nagyon szeretné, hogy csatlakozzak a Ferencvároshoz. Láttam rajta, mennyi energiát fektetett abba, hogy Budapestre jöjjek. Az elhivatottsága és a felém áradó bizalma miatt döntöttem a Fradi mellett. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a Fradiba igazolhattam. Ebben a klubban esélyem nyílik a céljaim elérésére, hiszen szeretnék az európai kupaporondon, a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában pályára lépni. A Fradi olyan klub, amelyik mindig győzni akar, bajnokságot és kupákat nyerni, igazi győztes mentalitású csapat és én szeretem az ilyen kihívásokat – mondta az őszi szezonban 9 bajnoki gólig jutó csatár.

Bassey azt is elmondta, hogy Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzővel már az első budapesti napján találkozott.

– Remek embernek tartom, őszintén beszélt velem arról, hogy játékosként mit vár tőlem a pályán és az edzéseken. Szeretem ezt a hozzáállást, alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy a keze alatt sokat tudok majd fejlődni – tette hozzá a támadó.

Vidi: Német csapat viheti az egyik legértékesebb játékost – akár ma bejelenthetik új klubjánál