A 2016/2017 téli érkezése után Janek Sternberg alapember lett a Ferencvárosban, de az elmúlt idényben már jóval kevesebb lehetőséget kapott, összesen 5 NB I-es meccsen játszott a német balhátvéd, aki egy súlyosabb sérülésen is átesett. Amikor a mellőzése okairól kérdezték a harmadosztályú Kaiserslauternhez igazolt bekket, így válaszolt:

Talán csak az edző tudja, miért történt így, a csapat vagy a saját szempontomból nem igazán volt oka az egésznek.

Én magam is meglepődtem, amikor egyszer csak alig kaptam lehetőséget. Nem egyszerű egy fiatal játékosnak, hogy külföldre megy, mindent maga mögött hagy, aztán olyan történik vele, amire nincs magyarázat. Úgyhogy örülök, hogy visszatérhettem Németországba – mondta Sternberg a liga-drei.de oldalán, hozzátéve, hogy Thomas Dollal azért érzése szerint a “kölcsönös tiszteleten” alapult a kapcsolatuk.

Ami a magyar futball színvonalát és a szurkolókat illeti, a Ferencváros távozója így fogalmazott:

Néhány csapat a Bundesliga 2 szintjén áll, a többi inkább harmadosztályú. A pénzügyi lehetőségek között pedig elég nagyok a különbségek.

Természetesen Magyarországon is a futball az első számú sport, a Ferencvárosnak is igen nagy szurkolótábora van. De nem mindenhol volt így és a labdarúgást igen kritikus légkör veszi körül. Sok embert zavar, hogy rengeteg pénzt tesznek a fociba és hogy súlyos összegekből építenek stadionokat, miközben ezek a pénzek hiányoznak más területekről, például az oktatásból.  Úgyhogy a focit körülvevő rajongás eléggé limitált a magyaroknál. Budapest gyönyörű, de ha elhagyod a fővárost, vidéken látni, milyen nagyon az anyagi különbségek a szegények és a gazdagok között – tekintett vissza a német játékos.

Sternberg egyetlen NB I-es gólját 2017 tavaszán szerezte: