Mint arról beszámoltunk, az FTC vezetőedzője, Thomas Doll maga árulta el a Bild című lapnak nemrég, hogy el tudná képzelni a csapatában a holland Rafael van der Vaartot, akivel még Hamburgban dolgozott együtt korábban.

Igen, el tudnám őt képzelni őt a Ferencvárosban, ez egy igazán nagy siker lenne – mondta Doll, aki azt is hozzátette, hogy nem ért egyet azon kritikákkal, mely szerint van der Vaart lassú lenne, és nem lenne megfelelő az erőállapota. Szerinte csak tudni kell vele bánni, és akkor kiemelkedő teljesítményre lenne képes.

Hasonló véleményen van saját magáról a spanyol Betis 33 éves, 109-szeres holland válogatott középpályása is, aki a nyári terveiről és a játékát ért kritikákról is beszélt az AS cikke szerint. Van der Vaart összesen 7 bajnokin játszhatott 177 percet a nemrég véget ért spanyol klubszezonban, összesen csak 2-szer volt kezdő a sevillai gárdában.

Én nem az a játékos vagyok, aki évekig képes ülni a padon és számolja a pénzét. A kialakult szituáció nem éppen ideális a számomra és a klubom számára sem. Remélem, találunk valami megoldást. Eljátszom én a másodosztályban is, ha kell! Ha a nyáron mégsem jelentkezik be értem senki, akkor viszont maradok, hiszen még két évig szól a szerződésem a Betisnél. (…) Amikor a csapat sorra bukta a meccseket és én is a pályán lettem volna, biztos, hogy magamat okoltam volna, ha gyengén futballozom. De alig játszottam egyáltalán…Volt ugyan egy sérülésem a múlt nyáron, de annak már nyoma sem volt, mégsem kaptam esélyt. Volt olyan sorozatunk, amikor 4-0-ra, 1-0-ra és 2-0-ra kaptunk ki egymás után, de ez sem változtatott a helyzetemen (…) Hogy lassú lennék? Sosem voltam túl gyors, mégis szereztem már vagy 200 gólt.. – panaszkodott és vágott vissza a holland.

A lap ugyanakkor hozzáteszi, hogy az esetleges kérőket (így a Ferencvárost is) elriaszthatja a középpályás jelenlegi, több mint 1 millió eurós éves fizetése. Kérdés, hogy ebből mennyit lenne hajlandó engedni a korábbi Real Madrid-játékos.