Mint arról beszámoltunk, az FTC a lengyel bajnokságból is erősíthet, kiszemeltje, a Pogon Szczeczin 23 éves grúz válogatott védője, Lasha Dvali, aki már a hírek szerint orvosin vesz részt a zöldeknél klubja engedélyével.

Nem ő lehet azonban az egyetlen érkező az Ekstraklasából – legalábbis a gol24.pl cikke szerint. A portál úgy tudja, a Ferencváros a Wisla Krakkó szlovák középpályását, Martin Kostalt is megszerezné, sőt, a lap szerint a helyi éllovas Jagiellonia helyett igazolhat a magyar rekordbajnokhoz a 22 éves játékos, akiért 1 millió zloty-t (nagyjából 230 ezer eurót, avagy 74 millió forintot) fizethet a Fradi – ez állítólag kevesebb, mint amit a Jagiellonia ajánlott, Kostalnak viszont jobban tetszik az FTC szerződéstervezete. Más kérdés, hogy román és orosz csapatok is érdeklődnek iránta, a hét közepéig dőlhet el a játékos sorsa.

Kostal a Spartak Trnavánál kezdte profi pályafutását, majd 2017 nyarán igazolt a lengyel bajnokságba. Ebben az idényben már alapembernek számít Krakkóban, 19 mérkőzésen lépett pályára (15-ször kezdőként) és 2 gólt szerzett, mindkettőt igazi rangadón, az egyiket a Lech Poznan, a másikat a Legia Varsó otthonában. Öt gólpassza is van már a lengyel bajnokságban.

A Wisla kapcsán egyébként elmondható, hogy minden forintra (pontosabban zloty-ra) szüksége lehet: az állítólag csődközeli állapotban lévő csapatnak a lengyel közönségkedvenc, korábban Dortmundban is futballozó Jakub Blaszczykowski két befektetőtársával együtt összesen mintegy 932 ezer eurót ajánlott fel az anyagi problémákkal leküzdésére. A játékos emellett hajlandó fizetés nélkül (!) végigjátszani náluk a tavaszi szezont, hogy ezzel mentse meg a lengyel klubot a csődtől.

A Fraditól távozó válogatott csatár: “Soha nem voltam jobb formában, erre a padon kellett ücsörögnöm”