Az utóbbi években az FTC-nél megfordult külföldi játékosok közül a jobbak közé tartozó Mateo Pavlovic másfél évet és 30 mérkőzést játszott az NB I-ben, de 2015 nyarán végleg távozott a zöldektől, eltöltött még egy kis időt a Werder Bremen tartalékjai között, hogy aztán a múlt nyáron a francia élvonalba, Angers-be igazoljon két évre.

 

A 26 éves, egykori horvát U-válogatott és Magyar Kupa-győztes védő hazája egyik lapjának annak apropóján nyilatkozott, hogy a napokban megszerezte első gólját a Ligue 1-ben, elárulta, miért rendkívül nehéz futballozni a franciáknál a csapatok felkészültsége miatt, mégis mennyivel nyugodtabb az élet ott, mint például Németországban.

De szóba került Pavlovic magyarországi pályafutása is, erről így nyilatkozott a közel 2 méter magas, remek fejjátékáról, nagyon kemény belépőiről és gazdag lapgyűjteményéről (nálunk 11 sárga és 3 piros lap volt a mérlege) is ismert védő az aktuelno24h.com-nak.

Amikor a Ferencvároshoz igazoltam, egy olyan klubot kellett találnom, ahol a lehető legtöbb meccset játszhatom. Nagyon élveztem a játékot Magyarországon, a Fradi egy tökéletesen szervezett klub, mondhatnám azt is, hogy majdnem Bundesliga-szintű. Minden nagyon magas színvonalú volt, kivéve a magyar NB I-et, ami egy nem túl vonzó és látványos bajnokság. Nem is akartam sokáig ott maradni, bár amikor a Ferencváros ajánlatot tett, sokat gondolkodtam rajta – mondta a futballista.

Mervót tényleg hazahoznák, már itt van a Vidi kiszemeltje – friss hazai átigazolási hírek itt!