Dilaver beszélt a Fradiban játszó válogatott játékosokról, és arról is, hogy mit vár az osztrák csapattól. Kemény magyar védekezésre számít.

A csapattársaival kapcsolatban Nagy Ádámot emelte ki, akit nagyon nagy tehetségnek tart, és szinte biztos benne, hogy az Eb után elviszik a Ferencvárostól a fiatal játékost. Pintérnek a fejjátékát emelte ki, a Salzburgban futballozó Ilsankerhez hasonlította. A válogatottról így nyilatkozott:

Szívvel-lélekkel játszanak, ha alábecsüljük őket, nagyot koppanhatunk.

“Az első meccs mindig kulcsfontosságú, nem lesz könnyű. A magyar válogatott védekező felfogásban fog játszani, türelemre lesz szükség ellenük a meccsen. Van egy nagyon jó játékosuk, Dzsudzsák Balázs, aki szuper pontrúgó, szerintem ő a magyarok legjobbja.”

Dilaver szerint az osztrák válogatottnak úgy kell játszania, mint a selejtezősorozatban, és akkor nem lehet problémájuk. Alabát természetesen kiemelte, mint nagy fegyver.

“Úgy gondolom, Ausztria azt a szintet képviseli, mint Portugália. A felkészülési mérkőzésekből nem érdemes következtetéseket levonni, remélem nem lesz rossz hangulatban a csapat.”

Ausztria az Eb előtt 2-1-re győzte le Máltát, Hollandia ellen 2-0-ra kikapott. Az első mérkőzését Magyarország ellen játssza a tornán, június 14-én 18 órától.