Korábban német sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros korábbi edzője, Thomas Doll Budapestre csábította volna Rafael van der Vaartot. Az egykori 109-szeres válogatott holland klasszis végül 2016-ban anyagi okokból kifolyólag nem igazolt a zöld-fehérekhez.

Rafael van der Vaartot a franciaországi kézilabda-világbajnokságon kapta mikrofonvégre az M4 Sport riportere. A novemberben visszavonult exfutballista elismerte, valóban közel állt ahhoz, hogy két évvel ezelőtt a Fradihoz igazoljon, valamint a magyarok elleni 8-1-re végződő vb-selejtezőről és a jövőjéről is beszélt a köztévének.

Természetesen emlékszem, rendkívül könnyű volt. 8–1, 6–2, szerettem ellenük játszani – mondta kaján vigyorral az arcán az egykori középpályás, aki elárulta, nem kacsa volt, mikor 2016 nyarán felvetődött, hogy a Ferencvároshoz igazol a Real Betistől.

Nem pletyka volt, tényleg közel álltam hozzá, hogy a Fradiba szerződjek. Korábbi edzőm, Thomas Doll szeretett volna ide hozni, de a végén sajnos nem jött össze, pedig a Fradi egy nagy klub, Magyarország pedig jó hely. Sose lehet tudni, lehet, hogy Estevana Magyarországon fog játszani – tette hozzá.

Végül elmondta, mivel foglalkozik manapság a futball befejeztével.

Hollandiában vagyok televíziós szakértő, de persze lehet, hogy kicsit edzem is majd, de most főként élvezni szeretném az életet.