Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága március 10-i ülésén az alábbi határozatokat hozta az mlsz.hu híre szerint.

NB I

A FEB a DVSC elleni hazai bajnoki mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató és emberi méltóságot sértő kifejezések bekiabálása és tárgyak elzárt területre történt bedobálása) elrendeli a Budapest Honvéd 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Bozsik Aréna „B” lelátórész valamennyi szektorának lezárását.

A FEB a Ferencvárost a Kisvárda elleni hazai bajnoki mérkőzésen a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató és emberi méltóságot sértő kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet 1 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak lezárását.

Az Index hívta fel a figyelmet egy érdekes részletre, egy, a birtokába jutott dokumentum alapján: e szerint az FTC-t azért is büntették szurkolói miatt, mert a drukkerek “a mérkőzés kezdete előtt kilenc perccel, amikor a csapatok még nem léptek a játéktérre, és a téli olimpián részt vett FTC-sportolókat ünnepelték, hat darab fény- és füsthatású pirotechnikai eszközt hoztak működésbe szektorukban.”

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség ezt válaszolta a csakfoci.hu-nak:

“A Magyar Labdarúgó Szövetség is gratulál a Ferencváros sportolóinak a téli olimpián szerzett arany- és bronzérmekhez. Téves azonban az a megközelítés, hogy a pekingi téli olimpián részt vevő sportolók megünneplése miatt szabott volna ki ilyen szigorú büntetéseket a fegyelmi bizottság. Az ok elsősorban a szurkolók részéről meccs közben elhangzott trágár, az emberi méltóságot megsértő, valamint a megfélemlítő rigmusok a játékvezető felé, amit mindenki hallott. Ezért volt szükséges a döntések meghozatala” – közölte honlapunkkal az MLSZ szóvivője.

A FEB összevont eljárás alapján a Budapest Honvédot a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia elleni hazai bajnoki mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményekért (megbotránkoztató kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

“Nem maradhat következmények nélkül a trágárság, az emberi méltóság megsértése”

“Teljes stadion- vagy szektorbezárást akkor alkalmaznak a hazai és nemzetközi gyakorlatban, amikor a sport és a sportszerűség alapvető értékeivel összeegyeztethetetlen esemény történt egy mérkőzésen.

Szemben a pénzbüntetéssel, ezekben az esetekben a klubok helyett vagy mellett magukat a rendbontókat kívánja figyelmeztetni és szankcionálni a döntéshozó.

A szurkolói elégedetlenség kulturált és nem sértő módon történő kifejezése továbbra sem jár büntetéssel, de trágárság, gyalázkodás, gyűlöletkeltés, megfélemlítés és rasszizmus esetén a részleges vagy teljes stadionbezárás az egyetlen döntési lehetőség” – áll az MLSZ indoklásában.”

MOL Magyar Kupa

A FEB összevont eljárás alapján a Ferencvárost a Vasas és a Budapest Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a MOL Fehérvárt az ETO FC Győr elleni idegenbeli mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és az ellenfél szurkolóinak veszélyeztetése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Balhé az ETO-Vidi kupameccs után: Fehérvári szurkolókat kellett megfékezni – videó

A FEB a MOL Fehérvár FC elleni hazai mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és az ellenfél szurkolóinak veszélyeztetése), valamint rasszista megnyilvánulásaiért („huhogás”) elrendeli az ETO FC Győr soron következő 1 hazai férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa-mérkőzésén az ETO Stadion G-H szektorainak lezárását, továbbá pénzbüntetés megfizetésére is kötelezi a sportszervezetet.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Szakmeiszter Ádám (Kanizsa Futsal) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás

Sárközi Szabolcs (Kincsem Lovaspark) és Takács Dávid Attila (Kanizsa Futsal) 1-1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

A Vidi után a Fradit is elintézné az idény egyik magyar felfedezettje: “Ha szóltak volna, átadom a 11-est” – interjú