Ahogyan arról szerda délután is beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány rendkívüli döntését követően csütörtöktől visszavonásig az összes hazai labdarúgó-mérkőzés zárt kapus megrendezését rendelte el. A Ferencváros asszisztensedzője, Máté Csaba a kialakult helyzetről és a Kaposvár elleni következő találkozóról is beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

– Másfajta mentális felkészítést igényel egy olyan mérkőzés, amelyre nem mehetnek be a nézők – idézi Máté Csabát a fradi.hu. – A játékosokkal már beszélgettünk erről, fontos, hogy a meccs előtt ők is olyan állapotba, meccshangulatba kerüljenek, mintha megkapták volna a megszokott támogatást a lelátóról. Természetesen mi is sajnáljuk a kialakult helyzetet,

világos, hogy Magyarországon talán mi kerültünk a legnagyobb hátrányba azzal, hogy nem engedhetünk be nézőket, de a döntéshez nekünk is alkalmazkodnunk kell.

Ez egy pillanatnyi állapot, amely bármikor változhat. Bízunk benne, hogy hamarosan minden visszakerül a régi kerékvágásba.

A közvetlen riválisainál két elhalasztott mérkőzéssel kevesebbet játszó FTC továbbra is pontelőnnyel vezeti a bajnokságot, ám a legutóbbi három mérkőzés eredményességével Máté Csaba sem elégedett.

– Mind eredményességben, mind pedig játékban többet várunk el magunktól, mint amit az utóbbi hetekben mutattunk – jelentette ki. – A csapat jobb játékra képes, ezt korábban többször bebizonyítottuk már. A célunk csakis a három pont megszerzése lehet szombaton, a Kaposvár ellen is. A sereghajtó látogat hozzánk, de ne feledjük, hogy sokszor a nehéz helyzetben lévő csapatok ellen a legnehezebb játszani. Maximális koncentrációra és jó teljesítményekre lesz szükség ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Koronavírus: Ilyen lesz egy zártkapus magyar meccs a járvány alatt – a részletek