Marco Djuricin, az FTC osztrák támadója is jelölt lehet Ausztria hamarosan kihirdetésre kerülő, a moldávok elleni vb-selejtezőre és a finnek elleni barátságos meccsre készülő keretébe. Legalábbis a 12termann nevű portál összeállításában az NB I egyik leggólerősebb játékosát is Marcel Koller figyelmébe ajánlják.

Az összeállítás szerint Djuricin a Ferencvárosban bemutatott eddigi produkciójával (19 bajnoki, 8 gól), és azzal, amilyen „nagy szerepet” játszik klubjában – ráadásul „javarészt olyan ellenfelek ellen, akik kettős falat húznak fel a 16-osnál” – rászolgálhatott a behívóra.

A 24 éves futallista ugyanakkor a szerkesztők szerint sem Koller kapitány top-kiszemeltjei között van, a Fradi-légióst négyen (Marc Janko – Basel, Guido Burgstaller – Schalke, Michael Gregoritsch – HSV, és Lukas Hinterseer – Ingolstadt) szinte biztosan megelőzik a csatár-rangsorban, ugyanakkor mellette szólhat, hogy a jelenlegi kapitánytól kapta meg először a lehetőséget címeres mezben, még 2015-ben (eddig összesen kétszer volt válogatott).

Ausztria 4 mérkőzést követően a negyedik az európai vb-selejtezők D-csoportjában, 4 ponttal.