A most futó szezonban még nem lépett pályára sem az NB I-ben, sem a nemzetközi porondon a Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő, aki a válogatott szünetben a Soroksár elleni felkészülési találkozón már újra bevethető volt. A 32 éves játékos az M4 Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, milyen állapotban érzi magát és kitért a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre is.

– Remélem, hogy a sérülésem a múlté, jól érzem magam, nincsenek panaszaim. A Soroksár ellen 60 percet tudtam játszani, a vezetőedző számíthat rám a jövőben, hogy a kezdőben, vagy nem, azt majd meglátjuk. Botka Endre az eltiltását fogja tölteni a Paks ellen, úgyhogy a jobbhátvéd posztján jelenleg csak én vagyok. Nem tudom, mennyit fogok tudni bírni, ha játszok, hogy végig bírom-e a 90 percet, mert ez a 4 hét fizikálisan jobban kivett belőlem. Meglátjuk, a mester egyáltalán szeretné-e azt, hogy most játsszak a Paks ellen, hiszen szerdán következik a Dinamo Zagreb – tekintett a jövőbe Lovrencsics.

A csapatkapitány megjegyezte, volt már jó pár izomsérülése, Lengyelországban amikor kapkodott a visszatéréssel, 1-2 meccset lejátszott, aztán rásérült és ott megtanulta, hogy nem szabad ilyenkor kapkodni.

– Tudom, hogy jó kezekben vagyok, jól kezeltük a helyzetet, ezért is volt köszönhető, hogy a 4. héten már 60 percet tudtam játszani. Nehéz volt, mert ugyan nagyon jó látni a csapat szereplését, de szeretnék részese lenni – folytatta Lovrencsics, majd a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőre terelődött a szó. – Bennem van egy revánsvágy, de nem szabad, hogy csak ez uralkodjon el, hiszen nagyon jó csapat a Dinamo, hiába adták el Dani Olmót és Nikola Morót nagy pénzért, a többiek ott maradtak és Kastratival erősödtek is. Ismerem a csapattársakat, tudom, hogy a négygólos hazai vereségért vissza akarunk vágni, biztos vagyok benne, hogy idén nagyobb esélyünk lesz hazai pályán a győzelemre.