Mint ismeretes, a svéd Djurgarden szerdán a Ferencváros vendége lesz Budapesten, a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében. Az itteni továbbjutó a skót Celtic és az izlandi KR Reykjavik – ugyancsak egymeccses – párharcának győztesével találkozik majd.

Bár egyik csapat útja sem ígérkezik könnyűnek az első két fordulóban – és a folytatásról akkor még nem is tettünk említést -, a svédek zambiai szélsője, Edward Tiger Chilufya már most meglehetősen magabiztos, sőt, a főtáblán látja együttesét.

Ott leszünk a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ebben biztos vagyok.

Az utóbbi időben nagyszerűen futballoztunk. Nem arrogáns módon akarom ezt elmondani, de egyszerűen tényleg teljesen megbízom a játékosaink és a klub képességeiben. A Ferencváros és a Celtic ellen sem lesz könnyű, de az álmunk a főtábla, részesei akarunk lenni igazán ennek a nagy sorozatnak. Nekem ez lesz az első BL-idényem, de tuti, hogy el fogunk jutni a csoportkörig. Hatalmas lehetőség előtt állunk, és a Bayern München is megmutatta a Barcelona ellen, hogy egy meccsen szinte bármi megtörténhet. A mi csapatunk előtt pedig nincs lehetetlen – idézi az afrikai futballistát a skót Daily Record.

A mindössze 20 éves Chilufya 2018 óta tartozik a svéd klub kötelékébe, az elmúlt nagyjából két évben 34 tétmeccsen viselte csapata mezét és 5 gólig jutott.

A Djurgarden 16 mérkőzés után a 3. helyen áll a svéd élvonalban, utolsó két bajnokiját megnyerte, a hévégén az Öregbrót verte 3-0-ra idegenben, az ugyancsak zambiai Banda, a svéd Bärkroth és épp Chilufya góljával.