A spanyol AS szólaltatta meg Unai Melgosát, a Ferencváros egyik, az ibériai országból származó másoedzőjét (ugyancsak Szergej Rebrov segítője Albert Bosch), aki március óta tagja az FTC szakmai stábjának. Elmondása szerint az edzések mellett az egyéni képzésben és a meccselemzésekben is Rebrov munkáját segíti.

A baszkföldi születésű tréner az FTC Európa Liga-szerepléséről és az Espanyol elleni  csütörtöki csoportmérkőzésről (18:55) is nyilatkozott a lapnak.

Amely azt írja, hogy “a Ferencváros az EL-főtábla Hamupipőkéje” mind a pénzügyi lehetőségek, mint a koefficienc tekintetében, ennek ellenére még mindig versenyben van a továbbjutásért csoportjában.

Nagyon boldog vagyok itt, a klub és a város is nagyszerű, ráadásul azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek: a focival. Szeretnénk egy letámadásra építő, intenzív játékstílust meghonosítani a Ferencvárosnál. Szeretnénk, ha a játékosokok értenék ezt a fajta játékot.

Nekünk nincsenek sztárjaink, de olyan játékosaink vannak, akik nagyon tanulni és fejlődni akarnak

(…) Az Európa Ligában mi már elértük, amit szerettünk volna, számunkra az, ami most zajlik, már egy jutalom, és egy hatalmas tapasztalaszerzési lehetőség. Ugyanakkor mi – akárcsak például az Espanyol – rég nem jártunk a csoportkörben, éppen ezért nem feltartott kézzel megyünk a pályára. Viszont ezek a mérkőzések felszabító jelleggel is bírnak, hiszen elszakadhatunk kicsit a bajnoki küzdelmektől, ráadásul egy-egy itteni győzelem nagy motivációs lökést is ad a játékosoknak – fogalmazott Melgosa, aki azt is elárulta, hogy a mostani Espanyoltól más futballt vár ahhoz a csapathoz képest, mint amelyikkel még a csoportkör elején, Barcelonában összecsaptak (1-1).

Másképpen is készültünk erre az összecsapásra, mint az idegenbelire, mert úgy látjuk, Pablo Machín érkezésével nem csak szerkezetet váltott az ellenfelünk, de valamivel konzervatívabb játékstílusra is álltak át – mondta a tréner.

A baszk szakember szerint a különbség azért érezhető és látható a spanyolországi és a magyar futball között.

Spanyolországban egy magasabb futballkultúra van jelen, és az edzések színvonala is jobb, mint az itteni átlag. Magyarországon rengeteg pénz befektetésével próbálnak csökkenteni a különbségeken, főleg az utánpótlásban, emellett pedig nem szabad elfeledkezni a múltjuk olyan nagyjairól sem, mint Kubala vagy Puskás.

A Ferencváros az erőviszonyok és a bajnokság fontossága ellenére nem mondott le azonban a továbbjutás lehetőségéről sem a csoportban.

Már eddig is sikerült letennünk a névjegyünket, és ezután is odatesszük magunkat, bízunk benne, hogy nyerhetünk és akár tovább is juthatunk majd a csoportból

– mondta a másodedző, aki arra a kérdésre, hogy mely játékosaikat emelné ki, úgy felelt, hogy “Tokmac Nguent és bármelyik kapusunkat”.

Rebrov szerint változott az Espanyol játéka: “Egy pont nem biztos, hogy elég most nekünk”