Ahogy folyamatosan frissülő átigazolási rovatunkban is beszámoltunk róla, szerződést hosszabbított a Ferencvárossal Miha Blazic. A szlovén védő válogatottbeli kötelezettségei után csatlakozott a zöld-fehérek felkészüléséhez, és jelenleg is az ausztriai Bad Häringben edzőtáborozik.

– Ez egy folyamat végeredménye volt, mindkét fél, a klub és én is azt szerettem volna, hogy hosszabbítsunk, így nem volt sok kérdés – nyilatkozta Blazic a fradi.hu-nak. – Örülök neki, hogy alá tudtam írni még az edzőtábor és a Bajnokok Ligája-selejtezők előtt, mert így már csak a felkészülésre és a játékra tudok koncentrálni. Nem gondolkodtam azon, hogy más klubhoz menjek, csak arra fókuszálok, hogy eredményes legyek a Fradival.

A családom is nagyon örült a döntésemnek, tudják, hogy milyen jól érzem itt magam, hogy mennyire szeretem ezt a klubot, így velem együtt ők is boldogok voltak, miután aláírtam.

Az FTC két hét múlva, július 10-én kezdi meg Bajnokok Ligája-selejtezős szereplését, az első fordulóban a Ludogoreccel mérkőzik meg az NB I címvédője.

– Erős csapat, több a tapasztalatuk az európai kupaporondon, mint nekünk – mondta Blazic a bolgár együttesről. – Az elmúlt években mindig csoportkörösek voltak, vagy a BL-ben, vagy az EL-ben. Tiszteljük őket, de arra kell koncentrálnunk, hogy tökéletesítsük a játékunkat és a lehető legjobb állapotban várjuk az összecsapást ellenük.

A szakmai stáb már megkezdte a felkészülést, mi egyelőre komolyabban nem foglalkoztunk velük, de biztos vagyok benne, hogy időben megkapjuk majd a kellő információkat róluk. Addig is az edzésekre, a felkészülési meccsekre és az edző kéréseire koncentrálunk.