Az egyik legnagyobb és legnépszerűbb francia futballmagazin és portál, a Sofoot készített hosszabb lélegzetvételű összeállítást a Ferencváros csapatáról, részletes képet adva, hogyan jutott el újra, 15 év után a magyar rekordbajnok az európai futballporondra.

“Az ínséges évek és a súlyos pénzügyi nehézségek után felébredt a magyar futball alvó óriása, a Ferencváros ismét ott van egy európai kupa főtábláján. A legnépszerűbb magyar klub, amely a Ludogoreccel találkozik majd csütörtökön, arra készül, hogy ismét felhelyezze magát az európai focitérképre, és ismét átélhessen a dicsőséges múltjához méltó pillanatokat” – írja a lap bevezetőjében.

A portál rávilágít, milyen súlyos gondokkal küzdött a 2000-es évek közepén, az NB II-es évek, a McCabe-éra, majd a 2010 óta tartó és felfelé ívelő időszak is szóba kerül a cikkben, ahol kiemelték a Groupama Aréna építését és 2014-es átaádását is.

Rátér arra is a szerző, hogy a Ferencváros jól használta ki a kormányzat és a TAO-pályázatok adta pénzügyi lehetőségeket, financiálisan is rendbe lett téve a klub, amely a lelátón is rendett rakott, és évek után megegyezett a keménymaggal, illetve azt is kiemelik, hogy a háttér megszilárdulása az eredményekben is megmutatkozott – 2016-ban és 2019-ben is bajnok lett a Fradi.

“Most pedig a magyar óriás ismét belekóstolhat a nemzetközi fociba a csoportmeccseken: bár a sztárok most kevésbé ragyogóak, hiszen nem Albert Flóriánnak, hanem Isaelnek és Blazicnak hívják őket, de a szívós és makacs Szergej Rebrov vezetésével megint eljutott a Ferencváros a főtáblára. Sőt, két hete meglepetésre a spanyol Espanyolt is kordában tudta tartani (1-1). Ha a Ferencvárosnak nehéz dolga is lesz a bolgár Ludogorec ellen csütörtökön, és még sok munka vár rá, hogy ismét megélhesse, amit a múltjában már meg tudott, a “vissza a múltba” egyértelműen elkezdődött” – írja a portál.