A találkozó szürreális befejezést hozott, Janny Sikazwe játékvezető – aki a 2018-as oroszországi világbajnokságon is tevékenykedett – ugyanis

a 85. percben le akarta fújni a mérkőzést, vélhetően rosszul mért az órája. Ezt követően a játék újraindult, a zambiai bíró pedig nem sokkal később kiállított egy mali futballistát. A VAR jelezte neki, hogy nézze vissza az esetet, ő azonban ennek a lehetőségét elutasította. Sikazwe végül így is idő előtt, 20 másodperccel korábban lefújta a mérkőzést, annak ellenére, hogy több VAR-vizsgálat, kiállítás és ivószünet is megszakította a találkozót.

A tunéziaiak tiltakoztak, a bíró védőőrizetben hagyta el a pályát, majd már a mérkőzés utáni sajtótájékoztatók zajlottak, amikor a szervezők jelezték, folytatni kell az összecsapást. A pályára végül csak a mali játékosok tértek vissza, így a meccset újfent lefújták.

Janny Sikazwét 2018-ban eltiltották a játékvezetéstől, mert a gyanú szerint elcsalt egy afrikai Bajnokok Ligája-összecsapást.

Aissa Laidouni, a Ferencváros tunéziai középpályása kezdőként lépett pályára, és a 67. percben lecserélték.

Később az elefántcsontparti válogatott 1-0-ra legyőzte Egyenlítői-Guinea együttesét. A mérkőzés egyetlen gólját Max Gradel szerezte az 5. percben. (az MTI híre nyomán)