A brazil másodosztályú Figueirense 23 éves balhátvédje, Marcos Pedroso a Ferencváros kiszemeltje. A 175 centiméter magas, 1 millió euróra taksált játékossal a Ferencváros már megkezdte a tárgyalásokat a Nemzeti Sport szerint, de alighanem az említett összegnél valószínűleg jóval kevesebbért érkezhet Magyarországra, ha sikerül megállapodni az átigazolásáról.

A csakfoci.hu információi szerint a futballista már a héten megérkezik az FTC-hez, hogy szerződése részleteiről egyeztessen a zöld-fehérekkel.

Díjakat is nyert a “félig európai” játékosa

Marcos Pedroso számára nem lenne ismeretlen az európai foci közege, hiszen az elmúlt fél évet  a török élvonalbeli és végül kieső Gaziantepspor csapatában töltötte kölcsönben, 15 mérkőzésen 1 gólt szerezve. Korábban a Guarani és a világhírű Gremio klubjánál is szerepelt – ugyancsak kölcsönben -, de csak kisebb szerepeket kapott.

2014-ben a Santa Catarina-i állami bajnokság legjobb fiatal játékosának választották, de volt a pontvadászat legjobb balbekkje is kétszer (2014, 2015). A futballista olasz útlevéllel is rendelkezik, nem számítana tehát Európai Unión kívüli játékosnak.

 

Nulla helyett két balhátvédje lehet az FTC-nek

Marcos (vagy Marquinhos) Pedroso érkezése azért is érdekes lehet, mert balbekk posztján érdekes szituáció alakult ki a Ferencvárosnál. A német sajtóban már “eladott” Janek Sternberg ugyanis végül a jelek szerint marad a magyar rekordbajnoknál, legalábbis a második EL-körre már nevezte őt Thomas Doll.

Komoly fordulat a Fradinál: Új játékos került az EL-keretbe