NB I, 9. forduló

Debrecen – Kisvárda, 17:00

Herczeg András (Debrecen):A héten próbáltuk a lehető legjobban feltérképezni a Kisvárdát. Szombaton két filozófia játszik egymás ellen: a szabolcsiak külföldi labdarúgókra építenek, sok külföldi futballistát szerződtettek, emellett eredményesen futballoznak és egyre jobb teljesítményt nyújtanak. Ami pedig bennünket illet, továbbra is inkább a helyi kötődésű, magyar játékosokra támaszkodunk. Ezen a mérkőzésen mindent meg kell tennünk, hogy sikeresek legyünk. Fontos, hogy pozitív légkör vegye körbe a csapatot, úgy vélem, ezt csak győzelemmel lehet megteremteni. Egy svájci cég nyilvánosságra hozott egy statisztikát, amelyből kiderül, hogy mi rúgunk a legtöbbet kapura. Viszont akkor lehetünk elégedettek, ha a pontosságon és hatékonyságon javítanunk. Jó felfogásban és támadó szellemben kell játszanunk a Kisvárda ellen is, a lehetőségeinket pedig gólra kell váltanunk. Szerencsére több labdarúgó is bekapcsolódott a heti edzésmunkába. A múlt héten Csősz és Tőzsér is kisebb sérüléssel bajlódott, de azóta már csatlakoztak a többiekhez, csakúgy, mint Bényei és Cikos, ám nekik még van mit pótolniuk. (dvsc.hu)

Kisvárda (Dajka László):Az elmúlt hetek eredményeivel alakítottunk ki magunknak egy kis presztízst, és azért dolgozunk, hogy ez megmaradjon, és pontot vagy pontokat szerezzünk Debrecenben is. Hozzá kell tennem, hogy Debrecenben nagyon nehéz mérkőzésre számítok, attól függetlenül, vagy éppen azért, mert az ellenfelünk is hektikusan teljesít ebben a bajnokságban. Mi lépegetünk előre a labdarúgás minden egyes szegmensében, és talán eljutottunk odáig, hogy ne legyen félnivalónk senkitől. Biztos vagyok benne, a hazai csapat is mindent megtesz annak érdekében, hogy otthonában tartsa a három pontot, mi ezt úgy akadályozhatjuk meg, ha úgy futballozunk, ami az utóbbi hetekben jellemzett bennünket. Vagyis törekszünk majd a stabil labdatartásra, és abból igyekszünk majd átmenni támadásba. Bízom benne, hogy a csapat sikeresen szerepel most is. (kisvardafc.hu)

Haladás – Paks, 17:00

Horváth Ferenc (Haladás):Két edzés után nem lehet csodát várni, de megpróbáltam frissíteni a csapaton, és a taktikán is dolgoztunk. A fiúk becsülettel edzettek, nem lehet rájuk panaszom. Kielemeztük a paksiak futballját, tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Nyilván nem szerencsés, hogy nem ülhetek a kispadon, de ezzel nem tudok mit kezdeni, ettől függetlenül is nyernünk kell szombaton. (haladas.hu)

Kecskés Tamás (A Paks középpályása): – Ugyan most volt egy kis szünet, azért remélem, hogy ez nem zökkentet ki bennünket a ritmusból. Ha azt a játékot tudjuk hozni, vagy még jobbat, mint amit az MTK ellen mutattunk, akkor azt gondolom, hogy pontot, pontokat hozhatunk el Szombathelyről. Ugyanakkor nem szabad, hogy elaltasson bennünket a Hali tizenkettedik helyezése. Otthon vannak, új a stadion, szóval koncentrálnunk kell ahhoz, hogy sikert érjünk el. Bízom benne, hogy megerősíthetjük helyünket a középmezőnyben, annak is inkább a felső részében. (paksifc.hu)

MTK Budapest – Mezőkövesd, 17:00

Feczkó Tamás (MTK Budapest):A Mezőkövesd egy nagyon defenzív csapat, nagyon gyorsan mennek át védekezésből támadásba. Nagyon mélyen védekeznek, nem lesz egyszerű feltörni őket, de ha a Videoton tegnap (szerda – szerk.) meg tudta tenni, akkor mi is meg tudjuk tenni. NB I-es játékosokról van szó, egy szerdai mérkőzés nem akkora teher, hiszen van idő regenerálódni és ebből nem szabad kiindulni. Abból kell kiindulni, hogy a saját játékunkat játsszuk, és ezt ráerőltessük az akaratunkat az ellenfélre. Ha ez menni fog, akkor három pontnak tudunk örülni, ami a célunk is, de nagyon nehéz mérkőzés lesz. (mtkbudapest.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Nálam, nálunk az az elv érvényesül, hogy megtiszteljük az ellenfelünket, most is így teszünk a kék-fehérekkel szemben. Felkészülésünk során górcső alá vetettük az erősségeiket, ezeket igyekeztünk a lehető legjobban feltérképezni. Mivel a világ legjobb együtteseinek is akadnak gyengeségei, ennek szellemében az MTK is sebezhető. Arra fogunk törekedni a Hungária körúton, hogy az egyébként egységes és jó csapat hírében álló hazaiak sebezhető pontjait támadjuk, így érdekes mérkőzésre számítunk. A mai világban mindenki mindenkit ismer, bármit kikockázhat, ezért előnyt sem jelent, de hátrányt sem okoz, ha valamelyik labdarúgó egyik helyről a másikra teszi át a székhelyét. (boon.hu)

Puskás Akadémia – Honvéd, 17:00

Benczés Miklós (Puskás Akadémia):A Kispestre jellemző futballt játszanak, mindig volt egy célfutballjuk, nagyon nehéz ez ellen futballozni. Supka Attila remekül rakta össze ehhez a játékhoz a játékosállományt, egy jó csapatot kovácsolt. Nem sikerült még a csapatommal legyőzni a Honvédot, de ez a Videotonra is igaz volt, mégis sikerült, ráadásul a tavalyi bajnokról beszélünk. Azt gondolom, hogy az ellenfeleinknek legalább annyira nehéz ellenfél lesz a Puskás Akadémia, mint amennyire nekünk az ellenfelek. (m4sport.hu)

Nagy Gergő (A Honvéd középpályása): – Éles meccsre számítok, tudom, hogy szurkolói szempontból rangadónak számít a találkozó. Két fővárosi derbin, s egyben nyeretlen bajnokin vagyunk túl, itt az ideje, hogy újra három pontot gyűjtsünk, ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, vissza kell térnünk a helyes útra. (honvedfc.hu)

Ferencváros – Újpest, 19:30

Máté Csaba (A Ferencváros másodedzője): – Mentális szempontból mindenképpen oda kell figyelni, hogy ez a felfokozott várakozás, ne tegye görcsössé a játékosokat, ne legyenek túlzottan motiváltak. A héten egyszer-kétszer azért előfordult, hogy az egymás közti játék kicsit tüzesebb volt, mint ahogy korábban volt. Nagyon fontos, hogy hideg fejjel, de mindenképpen kellő motivációval lépjen pályára a csapat. Mindenki, aki a sportban, a futballban szerepel az az álma, hogy telt ház előtt lépjen pályára. Különösen egy ilyen nagy stadionban, hiszen más amikor azt mondja valaki, hogy 3 ezer fős stadionban játszik, más az is, amikor egy 23 fős stadionban lép pályára. Ez mindenképpen fel kell, hogy dobja a játékosokat, és itt jön ki igazán, hogy ki az, akit igazán feldob, motivál, jobb teljesítményre sarkall. Az, hogy küzdelmes mérkőzés lesz, az biztos, hiszen az elmúlt évek mérkőzései ezt igazolták. Valóban nagyon gyakran előfordult, hogy utolsó pillanatban szereztünk gólt, győztes gólokat is, mert nagyon fontos egy ilyen mérkőzésen, hogy a végsőkig harcoljunk, higgyünk abban, megszerezhető a győzelem. Mindenfajta győzelmet aláírnánk előre, de még egyszer mondom, egy ilyen meccsen apró nüanszok fognak dönteni, hogy ki hagyja el győztesen a pályát. Azt látom a fiúkon, hogy nagyon elszántak, tényleg alig várják, hogy elkezdődjön már a mérkőzés, és remélem ezt ki tudják vinni a pályára, és egy győzelem lesz a vége. (fradi.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest):Montenegróban és Szerbiában is ültem a kispadon néhány fontos mérkőzésen, de az az energia, ami egy Fradi-Újpesten a kispad felé árad a tribünről, semmihez sem fogható. Az első újpesti évemben nagyon rossz helyzetben voltam a csapattal, majdnem a tabella alján álltunk, a Fradi pedig a dobogóért küzdött. Emlékszem, egy idegenbeli mérkőzésről jöttünk hazafelé, amikor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének sorsolását tartották. Az egyik pillanatban szinte felrobbant a busz, amikor a játékosok megtudták, hogy a Ferencváros lesz az ellenfél. Attól, hogy akkor éppen erősebb volt a rivális, nagyon boldogak voltak. Akkor értettem meg, hogy a srácok nem félnek semmitől, ha az FTC-vel játszunk. Maximálisan motiváltak, ilyenkor a pillanatnyi forma semmit sem számít. (m4sport.hu)