Az FTC és a DVTK is 4-4 sárga, illetve 1 piros lappal zárt a Vasas, illetve a Haladás elleni, egyaránt elveszített bajnokiján a hétvégén, így megerősítette sereghajtó helyét azon a tabellán, amely a sárga és piros kártyák után rangsorolja az NB I csapatait a német Transfermarkt oldalán.

A zöldek és a miskolciak is 72-72 sárgát gyűjtöttek be már az idényben, ez kiemelkedő számnak mondható, eközben öt piros lapot is begyűjtöttek, ezzel a Pakssal holtversenyben az élen állnak a kiállítások tekintetében (aTM tabelláján a sárga lap egy, a két sárga után jött kiállítás 3, az egyből piros lap öt pontot ér). 

A legsportszerűbb csapat e tekintetben eddig a Budapest Honvéd és a Videoton, megelőzve a DVSC-t.

 

A Fradi laptermeléséhez nagy mértékben hozzájárult – a szombati meccsen és az egész szezonban – a lengyel Michal Nalepa és a szerb Vladan Cukic.

A lengyel bekk az angyalföldiek ellen sorsdöntő piros lapot kapott, már a másodikat a bajnoki szezonban, emellett hét sárgája is van már (ezzel egyébként vezetné a játékosok laplistáját, ha nincs az újpesti Diarra, aki 11 sárgát és 1 pirosa gyűjtött már össze, sokszor reklamálásokból). A védő 16 találkozón és 1223 perc alatt rakta össze nem mindennapi gyűjteményét.

A rutinos szerb középpályás zsinórban ötödik meccsén kapott sárga, vagy piros lapot, ráadásul ezúttal alig bő egy perc kellett neki, hogy Bognár játékvezető figyelmeztesse, azok után, hogy a 76. percben pályára lépett. Cukic 11 meccséből 7 találkozón kapott hat sárgát és egy pirosat, pedig összesen csak 613 percet játszott.

TABELLA: Az NB I állása itt – kattints!