Kaposvár–Mezőkövesd 1-2

Disztl László (Kaposvár): – Először is elismerésem mindkét együttesnek, mert nagyon kemény körülmények között kellett a mai napon teljesíteniük. Remek időszakban szereztünk vezetést, ami után rögtön hibáztunk egy nagyot, és visszahoztuk a Mezőkövesdet. A folytatásban igazából egy kiváló egyéni villanás döntötte el a meccset, de nem bántom a fiúkat, mert ma is küzdöttek, hajtottak, csak éppen ezen a szinten már tényleg megbüntetnek minden hibát.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Több szempontból is nagyon kemény mérkőzés volt, mivel a feljutó csapat első hazai összecsapásán lépett pályára, plusz ugyebár az időjárás is alaposan rányomta a bélyegét, ráadásul még hátrányból is kellett felállnunk. Büszke lehetek a csapatomra, mert végig kitartottunk az elveink mellett. Talán hamarabb is eldönthettük volna a három pont sorsát, de így is nagyon örülünk a győzelemnek.

forrás: mezokovesdzsory.hu

DVTK–Újpest 1-2

Fernando Fernández (Diósgyőr): – Az eredmény nagyon rossz, de büszke lehetek a játékosokra, mert mindent megtettek ma a pályán. Döntetlen szagú mérkőzést játszottunk, a különbséget az jelentette, hogy ők több gólt lőttek (a második félidőben például két lövésből egyet, azt viszont el kell ismerni, gyönyörű volt), mi pedig nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Az utolsó tíz percben a mélységi játék sokkal élesebb is lehetett volna. Szabó jól szállt be a mérkőzésbe, beállása után megvolt a helyzetünk az egyenlítéshez, sajnos kimaradt. Ahogy előre tudtuk, az Újpest nagyon masszív és szervezett csapat, de mi is azok vagyunk, ezért nagyon szoros mérkőzést láttunk. Az első gól egy beadás utáni kipattanóból született, és sokat számított, mert amikor az Újpest vezetést szerez, akkor nehéz fordítani ellenük. Több szempontból is egészen másként alakult volna a találkozó, ha egyszer nálunk az előny, mert akkor több terület nyílt volna előttünk a fellépő szélső védők mögött. A mérkőzés ritmusa kiváló volt, ebből is látszik, sokat fejlődik a magyar bajnokság, és ez a mérkőzés is jó példa erre. Az eredmény miatt szomorú vagyok, de jó mérkőzést játszottunk.

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Köszönöm a meleg fogadtatást a DVTK vezetőedzőjének és a klubnak! Mindig jól érzem magam Miskolcon, szeretem a DVTK szurkolói által teremtett hangulatot, különösen akkor, ha nyerünk, de ez nagyon nehéz. A játékosok ma jól koncentráltak, nem tudta kizökkenteni őket ez a hangulat sem, és jókor szereztük a vezető gólt. Az első félidőben uraltuk a játékot, majd a DVTK egyenlített. A második gólunkat követően a DVTK agresszívebbé vált, magasabbra tolta a védelmi vonalát, és a második félidő közepétől pedig érezni lehetett meleget hatását is a játékon. A sok sérülés miatt kockáztatni kellett a csapat összeállításakor (például Koszta sérülése miatt Mészáros és Nwobodo közül kellett választanom legelöl), és szerencsénk is volt a döntésnél. Összességében jobbak voltunk ezzel a góllal. A folytatásban sok sikert kívánok a DVTK vezetőedzőjének és a csapatnak.

forrás: dvtk.eu