NB I, 20. forduló

Honvéd – Puskás Akadémia, 17:00

Supka Attila (Honvéd): – Az ellenfélnek új edzője van, más szisztémában játszik, és az első mérkőzésén eredményes is volt a Vidi ellen. Ezzel együtt hazai környezetben a három pontért kell pályára lépnünk, fegyelmezett játékkal, a helyzetkihasználás terén még nagyobb koncentrációval ez sikerülhet is. (honvedfc.hu)

Radoki János (Puskás Akadémia): – A múlt héten a MOL Vidi FC-t idegenben sikerült 3–0-ra legyőznünk, ami komoly siker, de egyben egy lezárt fejezet is, vasárnaptól csak a Honvéd elleni találkozóra készülünk. Az eredménynek persze nagyon örülök, de jól tudom, van még miben fejlődnünk – most erre kell koncentrálnunk. A kispesti csapat rendkívül szervezett, mindenkinek kellemetlen ellenfél, a legutóbbi fordulóban a listavezető Ferencváros is alaposan megszenvedett ellene. Az őszi 1–0-s győzelmünkből nem érdemes kiindulni, ez most egy teljesen más jellegű összecsapás lesz, de mint minden mérkőzésen, célunk ezúttal is a három pont megszerzése. (pfla.hu)

Kisvárda – Debrecen, 17:00

Dajka László (Kisvárda): – A szombathelyi győzelem sokat ért a számunkra, és nemcsak azért, mert három pontot szereztünk. A játékkal azonban nem lehettünk elégedettek, azon van javítani való bőségesen. A heti munkát megkönnyítette, hogy a legutóbbi meccsünket meg tudtuk nyerni, ugyanakkor tisztán látjuk a hibáinkat is, mert azokból is volt bőven. Igyekeztünk minél jobban felkészülni a Debrecenből, amely tehetséges fiataljai mellett rutinos játékosokat is be szokott vetni. Az ősszel, egymás ellen játszott mérkőzésünkön hiába vezettünk ellenük, a második félidőben meg tudták fordítani az eredmény, igaz, annak is megvoltak az okai. De ez már a múlt… A jelen pedig az, hogy ismerjük az ellenfél erősségeit, de nekem az is mániám, hogy lennie kell saját játékunknak is. Ha abból minél többet meg tudunk valósítani, akkor eredményesen tudjuk zárni a mérkőzést (…) Biztos vagyok benne, hogy nem. Miként abban is, hogy legalább két gólt kell szereznünk ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A DVSC Bódi Ádám és Tőzsér Dániel révén szöglet- és szabadrúgásokat követően nagyon veszélyes, aligha tudjuk elkerülni ezeket a szituációkat, de bízom benne, hogy megússzuk kapott gól nélkül. A mi játékunkban is benne van a veszély, úgyhogy azt érzem, többgólos mérkőzés lesz. (kisvardafc.hu)

Herczeg András (Debrecen): – Azt gondolom, az Újpest ellen mi álltunk közelebb a győzelemhez, sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk. Az utolsó három lila-fehérek elleni összecsapásunkon kikaptunk, most pedig döntetlen lett a vége. Ez pozitívum, de történelem, most már a Kisvárda elleni meccsre kell összpontosítanunk. Újonc együttesről van szó, amelyben rengeteg olyan tapasztalt és rutinos labdarúgó van, aki külföldön játszott. Kielemeztük a Haladás elleni találkozójukat, bízunk benne, hogy a lehető legjobban fel tudunk készülni belőlük. Sajnos Kinyik Ákosra és Haris Attilára eltiltás, míg Jovanovicra és Csősz Ricsire sérülés miatt nem számíthatok, továbbá Tőzsér Dani sem tudott még edzeni a héten, ugyanakkor Varga Kevin már visszatér. Mindig jó hozzáállás kell, és minden ellenfél ellen fontos, hogy koncentráltak legyenek a játékosok, természetesen most sem lesz ez másképp. Minden győzelemnek nagy jelentősége van, természetesen a Kisvárda ellen szerzett három pontnak is az lenne. Tudjuk, hogy nehéz helyzetben vannak a szabolcsiak, a bennmaradásért küzdenek, mi viszont a dobogóért harcolunk. Ebből kifolyólag úgy gondolom, nagy erőket mozgósítanak majd a csapatok a győzelemért, meglátjuk, ki lesz eredményesebb. (dvsc.hu)

Mezőkövesd – MTK Budapest, 17:00

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Mi nem foglalkozunk másokkal, illetve csak annyiban, hogy számunkra az a jó, ha a közvetlen riválisaink a táblázaton a közelünkben maradnak. Az MTK Budapest–Paksi FC 1–2-ből semmilyen következtetést nem lehet levonni, így ebbe az utcába kár lenne belemennünk. Inkább magunkra tekintünk, arra hogy idegenből pontot hoztunk. Már megnyertük a meccset, illetve majdnem megnyertük, ehhez vagy hetven másodperc hiányzott, de utólag már semmit nem tehetünk, ilyen a futball. Mivel az 1–0-ás győzelmünkből 1–1 lett, természetes, hogy negatív érzésekkel vonultunk az öltözőbe, és nehezen emésztettük meg a történéseket. Azóta viszont aludtunk néhányat a megyei rangadóra, és arra a következtetésre jutottunk, hogy Diósgyőrött, majdnem négyezer néző előtt elfogadható szereplést produkáltunk a pontosztozkodással. Sokan megjegyezték, hogy előre persze biztosan aláírtuk volna az ikszet, de némi humorral mindenkinek ezt válaszoltuk: a labdarúgásban nincs olyan lehetőség, hogy előre alá lehet írni valamit. Az természetesen más kérdés, hogy ki tudja már, hányadik összecsapásunk végződött így és ilyen körülmények között. Ami elment, annak egy része akár most visszajöhet (…) Ezeket reggelig lehet ragozni. Az a lényeg, hogy a mi játékunk működjön, ebben az esetben ugyanis egészen biztosan a saját, masszív csapatunk tulajdonába kerülnek majd a pontok. Harcos erényeket akarunk csillogtatni és az sem lesz baj, ha valamelyik játékosunk egyénileg villog és dob nagyot. Nekünk nem Bognárra kell vigyáznunk, hanem az MTK Budapestre. A középpályás csak egy fecske – egy fecske pedig, mint tudjuk, nem csinál nyarat. Ha kikapcsoljuk a játékból, még mindig maradnak tízen, vagyis nekünk a kék-fehéreket csapatként muszáj féken tartanunk. (boon.hu)

Feczkó Tamás (MTK Budapest): – Egy hasonlóan izgalmas mérkőzésre számítok. Nem úgy sikerült a rajt, ahogy terveztük, ezért be kell hozni azokat a pontokat, amiket elveszítettünk hazai pályán. A Mezőkövesd hasonlóan labdabirtoklásra épülő játékot játszik, mint mi. Gyors kontrákkal játszanak, és ha ezt a kettőt meg tudjuk oldani, hogy minél kevesebbet legyen náluk a labda, és a kontráikat felügyeljük, akkor biztos vagyok benne, hogy három ponttal tudunk távozni Mezőkövesdről. (mtkbudapest.hu)

Újpest-Fradi: Közel 1600 jegy vár még gazdára – minden hír itt

MOL Vidi FC – DVTK, 17:00

Marko Nikolics (MOL Vidi FC): – Nem úgy kezdtük az évet, ahogyan terveztük, de ismét hazai pályán lépünk pályára, így Sóstón javíthatunk a DVTK elleni bajnokin. Ahogyan a Puskás Akadémia elleni mérkőzés után is mondtam, több összetevője volt, hogy miért nem sikerült a kapuba találnunk, ezeknek a hibáknak a javításán dolgoztunk a hét folyamán. De ez már a múlt, ahogy a tavalyi sikerekkel, úgy a múlt heti vereséggel sem szabad foglalkozni, az már történelem. Kizárólag a ma esti, Diósgyőr elleni bajnokira kell koncentrálnunk. A szervezettség és a héten gyakoroltak mellett azt a harcos hozzáállást szeretném látni, amely eddig jellemezte a játékosokat. Továbbra is hiszek a csapatban, és abban is, hogy jó eredményt érünk el itthon, a bajnokságban amúgy jó sorozatban lévő DVTK ellen! (molvidi.hu)

Fernando Fernández (DVTK): – Ha Vidi, vagy a Ferencváros ellen játszunk, akkor három összetevő szükséges a sikerhez. Az egyik, hogy az ellenfél gyengébb napot fogjon ki. A másik, hogy legyenek kidolgozott és értékesített helyzetek. A harmadik, hogy legyen egy kis szerencse. A Vidi erős gárda, nagyszerűen használják a pálya szélét Nego és Stopira révén, emellett rengeteg játékos érkezik a 16-oson belülre, remekül jönnek a beérkező labdákra. Futács és Elek leigazolásával pedig még nagyobb variációs lehetőségeik vannak. Okosan, intelligensen kell futballoznunk, amikor a labda nálunk van. Az idő nekünk dolgozhat ezen a bajnokin, hiszen ha minél tovább áll fenn az, hogy a hazai csapat számára kedvezőtlen az eredmény, akkor az minket segíthet, ugyanis ez idegességet okozhat a Vidi játékosainál. De mindentől függetlenül, ellenfelünk a bajnoki címért, mi a kiesés elkerüléséért harcolunk, vagyis van tét mindkét együttes számára, és emiatt – érzésem szerint – ebből egy jó mérkőzés kerekedhet ki. (boon.hu)

Paks – Haladás, 17:00

Csertői Aurél (Paks): – A lélektani előny az előző forduló miatt nálunk van, de az idegenbeli győzelmünk akkor lesz igazán értékes, ha hazai pályán is begyűjtjük a három pontot. Nagyon nagy hibát követnénk el, ha a Haladás csapatát a mostani pozíciója szerint ítélnénk meg. Sokszor mondtam már, Magyarországon hasonló képességű csapatok vannak, így maximális erőbedobás és koncentráltság kell. (paksifc.hu)

Horváth Ferenc (Haladás): – Nagyon nem úgy sikerült a rajtunk, ahogy elterveztük, úgy kalkuláltunk, hogy egy győzelemmel megközelítjük az előttünk állókat – ehelyett kikaptunk a Kisvárdától és tíz pont a hátrányunk a bentmaradó helytől. Ám ezen már kár rágódni, Pakson egy újabb meccs vár ránk, ahol mindenképpen nyernünk kell, a döntetlen nekünk már nem elég. Noha az őszi idényt a vártnál gyengébben fejezte be a Paks, egy hete az MTK elleni idegenbeli győzelmével bizonyította, hogy jó labdarúgókból álló egységes gárda. Tudjuk, hogy borzasztóan nehéz találkozó vár ránk, de csak a három pont az elfogadható. Priskin Tamás, Bosnjak Predrag sérült és Jancsó András sem bevethető még. (haladas.hu)

Újpest – Ferencváros, 19:30

Szerhij Rebrov (Ferencváros): – Egy, a játékosok által is jól ismert program szerint dolgozunk. Mindenki tisztában van vele, hogy nemcsak a derbi ténye miatt lesz fontos számunkra az Újpest elleni találkozó, hanem azért is, mert ez fontos lépése lehet a bajnoki címhez vezető úthoz. Sok új játékosunk van, akiket most minél előbb be kell építeni a csapatba. Persze ez nem egyszerű folyamat. Lépésről lépsre kell haladni velük, mindenki együtt fejlődik, és biztos vagyok benne, hogy nemcsak ebben a szezonban, hanem a következőkben is nagy segítségünkre lehetnek. Emlékszem, tavaly szeptemberben egy fantasztikus hangulatú stadionban, nagyszerűen játszottunk az Újpest ellen. Talán az volt az eddigi közös munkánk legjobb meccse. Ebben a szellemben kell most szombaton játszanunk. Természetesen most más lesz a szituáció, hiszen ők lesznek hazai pályán és biztos revánsot akarnak venni. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a derbi többet vár el egy játékostól, mint bármely más mérkőzés. (fradi.hu)