Diósgyőr – Újpest 3-0 (Tajti 36., Korbély 81., Hasani 92.) – piros lap: Solomon (Újpest, 80.)

Beszámoló itt!

Fernando Fernandez (DVTK):Azzal kezdem, hogy örültem a telt háznak, mert ahogy a meccset megelőzően is elmondtam, ezzel már a kezdőrúgás előtt 1-0-ra vezettünk. Az elejétől a végéig a jobban játszottunk az egyébként kiváló Újpestnél, és végre a gólok számában is megmutatkozott a jó teljesítmény. Talán a 3-0 nem is kellően tükrözi a különbséget. Nagyon nehéz, amikor hétről hétre döntő következik, komoly mentális stressz, a szurkolók segítségével valóban megértették a játékosok, hogy ez a mindent eldöntő döntő. A játékosok, a klub és szurkolók is megérdemelték a bennmaradást, a mai mérkőzés jó alap a jövő évi küzdelmekhez. Tajti Mátyás fantasztikus játékos, aki egy nehéz idényen van túl. Eleve későn csatlakozott a DVTK-hoz, a tél óta pedig folyamatosan izomproblémával küzd, ma sem volt tökéletes állapotban. Mégis elégedett vagyok vele, kiválók a mutatói, és kulcspillanatban szerzett nagyon szép gólt kihasználva Vernes Richárd távollétét. (…) Amikor ennyi változás történik, akkor türelmesnek kell lenni. Köszönetet kell mondanom a klubnak, mert a nehéz időkben is türelmesek voltak velem, és bíztak bennem. Ma a bennmaradásért játszottunk, de azt se feledjük, hogy az utolsó 21 mérkőzés alapján a 3. helyen állunk, ez hatalmas előrelépés, a játékosok érdeme, rengeteget fejlődtek egyénileg és csapatszinten is.

Most mi vagyunk a legboldogabb edzői stáb a világon, de csak egy napig, hiszen elértük a célunkat, a bennmaradást. Ez szinte egyenértékű az FTC sikerével, akik bajnokok lettek.

Különleges pillanat ez, mert év közben egy hasonló siker után nincs idő megállni, a játékos és a szurkoló ünnepelhet, de az edző agya már a következő mérkőzésen jár. Holnaptól viszont ismét a jövőn kell gondolkodni, a hétfői stábértekezleten elemezni fogjuk, hogy az elején miért veszítettünk annyi pontot, és hogyan tudjuk ezt jövőre elkerülni. (dvtk.eu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Gratulálok a Diósgyőrnek a megérdemelt győzelemhez és bennmaradáshoz! Jobbak voltak, éhesebbek voltak ma a sikerre. Az első gól nagyon szép volt, de szinte a semmiből jött. A második félidő elején agresszívabbak voltunk, de nem lőttük be a helyzeteinket. Utána nem volt elég energiánk a támadásokhoz és a további nyomáshoz, aztán a piros lap mindent eldöntött. Kiadtak magukból mindent a játékosaink. Sok játékost veszítettünk el különböző okok miatt, ezt nem bírta el a csapat. Az utolsó hat mérkőzés elég kiábrándítóra sikeredett. Csalódott vagyok, de biztos vagyok benne, hogy a következő idény jobban sikerül majd.

Vignjevicet a Transfermarktról akarták leigazolni: “Néhány játékos Újpesten nem képes követni az elvártakat” – interjú

DVSC – Paks 4-1 (Szécsi 18., 33., Bódi 23., Tőzsér 52. ill. Cseke 30.)

Beszámoló itt!

Herczeg András (DVSC):Feszültek, idegesek voltunk már napokkal a találkozó előtt. Szerencsére a srácok az első tíz percet leszámítva nagyszerűen játszottak. Az egész mérkőzésen nagyon nagy lelkesedéssel és jó játékkal sikerült megszerezni a győzelmet. Nagyszerűen teljesítettek most is és egész évben. Nagyon jó kollektíva. Ez egy közös siker, a szurkolók is fantasztikus hangulatot teremtettek, ami segített ahhoz, hogy a játékosok felszabadultan játszottak. Vagány, belevaló srácok, amikor kellett, helyén volt a szívük, lelkük. Le a kalappal a teljesítményük előtt. (haon.hu)

Csertői Aurél (Paks):Mindenekelőtt gratulálok a Debrecennek, ami minket illet sem a szezonnal, sem pedig ezzel a meccsen nem vagyok elégedett. Úgy gondolom, az első negyedórában a három lehetőségből illett volna berúgni mindegyiket, sajnos ez nem sikerült, tehát jól kezdtünk, viszont nem mi rúgtuk az első gólt. A labdarúgás lényege, hogy gólt szerezzünk, ellenfelünk pedig ezt megtette. A második bekapott találat után még tudtunk szépíteni, majd hibát hibára halmoztunk. A DVSC összes kontrája életveszélyes volt. A végeredményt kozmetikázni tudtuk volna, ha a helyzeteink egy részét értékesítjük. Ennyi hibával nem lehet futballozni az NB I-ben (paksifc.hu)

MTK Budapest – Bp. Honvéd 1-4 (Lencse 22., ill. Holender 20., Kamber 53., N’Gog 75., 92.) – piros lap: Kanta (MTK, 47.)

Beszámoló itt!

Lucsánszky Tamás (MTK):Ez egy 130 éves klub, óriási hagyományokkal, ennek fényében is nézve a tavaszi szereplésünk sajnos minősíthetetlenül sikerült. NB I-es tagságunkat legkevésbé sem a pályán veszítettük el, ebbe egyéb körülmények is belejátszottak, de ezzel együtt is azt kell mondanom, hogy az érdemeink szerinti helyen zártunk – nincs más hátra, mint azoknak gratulálni, akik elérték azt, ami nekünk nem sikerült. Amikor átvettem a csapatot, már rendkívül nagy volt a probléma. A csapat már akkor is rossz sorozatban volt, már előtte elindult egy folyamat, amit nem sikerült megállítani. Nekem sem sikerült azokat a változásokat bevezetni, amit előzetesen elterveztem, így a csapat sorsa valahogy végig ugyanolyan mederben csordogált. Más csapatok is belekerültek hullámvölgybe a szezon során, mi sajnos a legrosszabbkor. A Diósgyőr elleni meccs és győzelem után túlzottan magabiztosak, önelégültek lettünk, és ebből már nem tudtuk kilábalni. Az irányításom alatti kilenc meccsből elszenvedett nyolc vereség természetesen önmagáért beszél, így nem szeretnék kibúvókat keresni a saját szerepemet illetően sem. (mtkbudapest.hu)

Supka Attila (Bp. Honvéd):Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az MTK is mindent megtett azért, hogy megőrizze NB I-es tagságát. Fontos volt, hogy egy nehéz év után eredményesen zárjuk a szereplésünket. Sokat beszélgettünk, rengeteg meghatározó ember elment a csapattól, már nyáron, decemberre pedig nyolc meghatározó futballistánk igazolt el. Bár minőségi igazolást nem tudtunk végrehajtani, de kisebb-nagyobb zökkenők után elértük a nemzetközi szereplést. Ha egy kicsit koncentráltabbak vagyunk, az utolsó 5 meccsből nem 4 ikszet érünk el, és meglehetett volna akár a 3. hely is.

Puskás Akadémia – Ferencváros 1-1 (Nagy Zs. 52., ill. Lanzafame 60.)

Beszámoló itt!

Komjáti András (Puskás Akadémia):Az első félidő elején kicsit megilletődött volt a csapat, sok volt a pontatlanság. Így is adódtak lehetőségeink, gondolok elsősorban Sós nagy helyzetére. A második félidőben még inkább mezőnyfölénybe került a Ferencváros, ennek ellenére vezetést szereztünk, bíztam benne, hogy esetleg nyerni tudunk. De teljesen elégedett vagyok az egy ponttal is. (pfla.hu)

Szerhij Rebrov (FTC):Egyik csapat sem volt motivált, hiszen nem volt nagy tétje a mai találkozónak. Jó meccs volt, sok lehetőséget alakítottunk ki. Lanzafame viszont nagyon motivált volt, több gólt is tudott volna szerezni. Vége a szezonunknak, örülök a történelmi győzelemnek. A mai nap még az ünneplésről szól, majd jön a pihenés. Ezt követően el kell kezdenünk a felkészülést a Bajnokok Ligájára, minden erőnkön azon leszünk, hogy jól szerepeljünk. Azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy minden nap keményen dolgoztak, ezért megérdemelték a bajnoki címet. Szerződésem van itt, szeretek itt dolgozni, boldog vagyok, hogy a Ferencváros része lehetek, küzdeni fogok a további sikerekért. (fradi.hu)

Haladás – MOL Vidi FC 1-1 (Priskin 68. ill. Németh Mi. 80. – öngól)

Beszámoló itt!

Horváth Ferenc (Haladás):Nagyon jó mérkőzést játszottunk, végig kontroll alatt tartva az ellenfelet, büszke vagyok a srácokra. Szomorú, hogy egy ilyen szurkolótáborral rendelkező csapat kiesik, de azért is tapsoltak a végén, mert mindent beleadtunk és a végéig harcoltunk.

Megtudtam milyen az, milyen úgy dolgozni, amikor csúsznak fizetések és utolsó helyezettként állva is úgy motiváljam a fiúkat, hogy mindent beleadjanak. Nem tudok semmit a jövőmről, nincsenek megkereséseim, de azt kívánom a Haladásnak, hogy ilyen játékosokkal, ilyen szívvel jussanak fel ahogy most kiestek. Megérdemlik a szurkolók.

Marko Nikolic (MOL Vidi):Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen jó szurkolókkal és stadionnal, régi tradícióval rendelkező csapat kiesik az élvonalból. Nem tesz ez jót a magyar futballnak. Kívánom, hogy már jövőre visszajusson a Haladás az NB 1 -be. Hogy a mérkőzésről is szót ejtsek, egy igen intenzív mérkőzést láthattak a nézők, amire előzetesen nem lehetett számítani, mivel tét nélküli volt a találkozó. Voltak gólszerzési lehetőségek itt is ott is, és fontos, hogy senki nem sérült meg súlyosan. Olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik korábban kevesebbet játszottak, Már a jövő heti kupadöntőre kell fókuszálnunk, és ha megnyerjük akkor szépen zárunk.

Az igazolásainkat 10 napon belül be szeretnénk jelenteni, de nem az én feladatköröm szerződtetni őket, így a szombathelyi Funshoról is annyit tudok elmondani, hogy jó játékos, de a magyar élvonalban vannak még páran így.

Örülök, hogy 100 mérkőzést érhettem meg a Vidi kispadján, ami úgy gondolom, hogy szép. Ebben benne van bajnoki cím, EL-csoportkör, és remélem a jövő heti kupasiker is benne lesz. Nem rossz a mérleg, és vannak megkeresések irányomban, de szerződésem van a klubbal. Nekik is biztosan büszkeség, hogy olyan edzőjük van akire felfigyelnek más kluboknál is.

Kisvárda – Mezőkövesd 2-1 (Cukalasz 26., 58., ill. Dragóner 86.)

Beszámoló itt!

Dajka László (Kisvárda):Görcsösen kezdtük a mérkőzést, mindkét oldalon voltak lehetőségek. Összességében megérdemelt nyertünk és megérdemelten maradtunk az NB I-ben is. A “Várkerti Vitézeknek” köszönjük az egész éves biztatást és annyit üzennék nekik, hogy “Jövőre, veletek, ugyanitt!”

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Érdekes meccs volt abból a szempontból, hogy fontos dolgok dőltek el. A mezőnyben nem volt probléma a játékunkkal, de a kapu előtti élesség ezúttal hiányzott. Megvolt a lehetőségünk a vezetésre, de ezek a szituációk nem úgy jöttek, ahogy szerettük volna. (kisvardafc.hu)