Felkészülési mérkőzés, Illovszky Rudolf Stadion

Vasas (NB II)–MOL Fehérvár FC 1-2 (Szedlár 2., ill. Bamgboye 5., Petrjak 12.)

Vasas: Bősz – Terbe (Medgyesi, 85.), Szivacski, Viczián (Vékony, a szünetben), Hajdú, Lakatos – Kovács M. (Rétyi, 85.), Szatmári (Köböl, 72.), Kleisz (Daróczi, 62.) – Szedlár (Tóth L., 72.), Király B. (Torghelle, 62.).

Vidi: Kovács D. – Nego, Tamás O., Elek, Major M. – Bamgboye, Hadzic, Pantics, Milanov – Petrjak, Zsóri.

A Vasas hivatalos oldalának beszámolója szerint eseménydúsan indult a találkozó, a 2. percben már meg is szerezte a vezetést a hazai csapat, miután Kleisz próbálkozása 24 méterről a kapufáról kifelé pattant, ám Szedlár közelről egy csukafejes után betalált. A Vidi válasza három perccel később már érkezett is: Bamgboye a jobb oldali ötösnél, két jó csel után, a kiszolgáltatott Bősz mellett a bal sarokba bombázott. A 8. percben Szatmári remek helyről, 17 méterre a kapuval szemben végezhetett el szabadrúgást, a kísérlet mintegy másfél méterrel ment el a felső léc felett. A 12. percben Petrjak révén fordított a Vidi, az ukrán légiós Bamgboyétól kapott jó labdát a jobb oldalról, majd ziccerben a bal felsőbe lőtt.

A fordulás után tíz perc alatt kétszer is nagyon közel állt az egyenlítéshez a Vasas: előbb Hajdú 16-oson kívüli bombája a jobb oldali kapufáról kifelé pattant, majd pár perccel később Szivacski nagy bedobása után Szedlár találta el a bal kapufát 11 méterről. A 60. percben Petrjak előtt is adódott egy nagy lehetőség, ám ziccerben nem találta el jól a labdát. Az angyalföldi honlap hozzáteszi, a folytatásban nagy mezőnyfölényben játszott Szanyó Károly együttese, a 74. percben például Daróczi egy remek cselt követően 18 méterről vállalkozott lövésre a kapuval szemben, ám labdája centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A hajrában nem változott az eredmény.

Felkészülési mérkőzés

Kisvárda–Nyíregyháza (NB II) 0–1 (Busai 90.)

Kisvárda: Felipe (Zöldesi) – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Hei (Szőr) – Lucas (Cukalasz), Protics (Baranyai Á.) – Hugo Seco (Gosztonyi), Bumba, Sassá (Atamasz) – Tischler (Gyüre T.)

Szpari: Csorvási –Talabér (Motkó), Fodor F., Pejovics, Svedjuk – Sztaroszta (Busai), Cenaj (Ötvös B.), Szekszárdi (Végső), Tóth Á. (A. Kovác) – Szinanovics (Kártik), Hornyák (Tóth B.)

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a legnagyobb helyzetet Tischler Patrik hagyta ki, aki kevéssel fejelt mellé. A második félidőben jobban megélénkült a játék, és az első kisvárdai akció gólt hozhatott volna, de Tischler nem tudta a kapu torkából bekotorni a labdát.

A sorozatos cserék után válaszként Tóth Barna fejelt a lécre. A hajrában előbb Gosztonyi ígéretes lövését védte a kapus, majd Szőr Levente indítása Artem Atamasz elé került, de az ifi játékosok akcióját utóbbi nem tudta góllal befejezni. Nem úgy Busai Attila a 90. percben megítélt szabadrúgást, amelyet középről, 18 méterről csavart a sorfal felett a jobb felső sarokba – írja a kisvárdaiak hivatalos honlapja.