Puskás Akadémia-Haladás (NB II) 3-0

Szombaton második edzőmeccsét is lejátszotta a Puskás Akadémia, amely ezúttal 3-0-s győzelmet aratott az NB II-ben szereplő Haladás ellen. A mérkőzésen több, az NB III-as kerethez tartozó fiatal játékos is lehetőséget kapott Hornyák Zsolt vezetőedzőtől.

A találkozó 7. percében egy Ominger-Vizler –Kalmár akcióból utóbbi vette be Verpecz kapuját. A Meissner-Hadzsiev-van Nieff-Baluta négyesen kívül hét fialt felvonultató felcsútiak a félidő hátralévő részében is domináltak, ám előnyüket nem tudták növelnél – tudósított a pfla.hu.

A szünet után az NB I-es csapat színeiben a Hammarby elleni EL-selejtezőn bemutatkozó Kalmár úgy gondolta, okoz egy kis kellemes fejtörést edzőjének, és a 68. percben Júnior passzából megszerezte saját és a csapata második gólját. Hat perccel később végleg eldőlt a jó iramú, ám a labdabirtoklás és a kialakított lehetőségek szempontjából igencsak egyoldalú találkozó, amikor van Nieff szögletéből fejjel megszerezte a hazaiak harmadik találatát.

A végén úgy tűnt, a végig jól játszó és két érvénytelen gólt is szerző Júnior is megszerzi a maga jól megérdemelt találatát, ám hiába lépett ki egyedül a védők közül, a Haladás kapusa bravúrral védett.

Felkészülési mérkőzés, Felcsút

Puskás Akadémia-Haladás (NB II) 3-0 (Kalmár 7., 68., Meissner 74.)

Puskás Akadémia: Kiss Á. – Radics, Meissner, Hadzsiev, Bokros – Van Nieff, Ominger – Vizler, Baluta, Weslen Júnior – Kalmár.

Haladás: Verpecz – Woth, Devecseri, Németh Milán – Auer, Jancsó, Illés, Kiss B., Volter. – Rácz

Az első félidő nem hozott gólt, csak néhány próbálkozást mindkét oldalon. A zalaiak voltak aktívabbak, labdabirtoklási fölényük mellett Babatinak volt egy próbálkozása, majd a 21. percben Könyves vett át szépen egy labdát, amit Hársfalvi , a ZTE-nevelésű gyirmóti kapus fogott. A másik oldalon Lencse Lászlónak is volt egy távoli lövése, ami mellé ment. A legnagyobb helyzet a 41. percben a ZTE előtt adódott, amikor Bedi indítása után balról Babati tekert középre, ahol egy méterről Koszta, ha csak centikkel is, de a hosszú sarok mellé pörgetett – írja a zaol.hu.

Boér Gábor a második félidőre három helyen változtatott. Továbbara is a ZTE támadott és jobban is futballozott, az 59. percben Gergényi nagy lövését ütötte ki Rusák. A ZTE FC együttesébe aztán az utolsó fél órára beszállt a héten igazolt Futács , de ugyebár róla az is elhangzott, hogy egyelőre még utol kell érnie magát a Fehérvár FC-től érkezett támadónak. A gyirmótiak csapata időközben gyakorlatilag teljesen felfrissült és veszélyesebb is lett a játéka, sőt a 83. percben Demjénnek a kapufa segítségével kellett, hogy szögletre mentsen egy lövést.

A 87. percben aztán Lesjak beadása után Szánthó vágta a labdát a hálóba, de nem sokáig tartotta zalai öröm. Bognár játékvezető középre mutatott, de aztán segítőjével megvitatta az esetet, és végül arra a következtetésre jutottak, hogy lesállás előzte meg a gólt, így a zalaegerszegiek 0-0-s döntetlennel hangoltak a Honvéd elleni tavaszi folytatásra.

Felkészülési mérkőzés, Zalaegerszeg

ZTE FC-Szentlőrinc (NB II) 0-0

Részletes jegyzőkönyv később.

MTK Budapest-Honvéd 0-1

Az MTK Budapest csapatában először lépett pályára két téli szerzemény – a Ferencvárostól igazolt Varga Roland és a finn válogatott hátvédje, Nikolai Alho. Mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet Michael Boris vezetőedzőtől, aki azonban az alapemberek közül Sebastian Herrera, Biben Barnabás (betegség), Myke Ramos, Baki Ákos (műtét utáni rehabilitáció), Milan Mijatovic, Cseke Benjámin, Tiago Ferreiera, Andrija Drljo (betegségük után még nincsenek bevethető állapotban), Barna Szabolcs (sérülés) játékra nem számíthatott.

A fővárosi kék-fehérek jól kezdték a mérkőzést, a 7. percben Miovski betalált, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal később a túloldalon Balogh fejelt, Somodi bravúros vetődéssel kapufára mentett. A támadásban maradó MTK nem sokkal később Varga 18 méteres lövésével veszélyeztetett, lövését blokkolták. A 22. percben Prosser centerezésbe Varga belekapott a labdába, Tujvel védett – tudósított az mtkbudapest.hu.

A 25. percben egy kontratámadás végén megszerezte a vezetést a Honvéd, Tamás beadásából Balogh lőtt a hazaiak kapujába. Bő félóra elteltével Dimitrov lövése ment a kapu mellé, majd a hátralévő percek mezőnyjátékkal teltek. A legvégén közel járt az egyenlítéshez az MTK, de Varga szögletéből Nagy lőtt kapufát.

A szünet után ismét az MTK ragadta magához a kezdeményezést, a 48. percben egy lekészítés után Alho lőtt fölé, majd a csereként beálló Palincsár ugratta ki Miovskit, Tujvel szögletre mentett. A sarokrúgást követően Prosser beadását Miovski fejelte fölé. A 66. percben nagyon közel járt az egyenlítő gólhoz az MTK, Schön iramodott meg, rávezette a labdát Tujvelre, lapos lövését fogta a kispesti kapus. A hajrában a vendégek veszélyeztettek Kesztyűs révén, a túloldalon Bíró lövését fogta Tujvel.

A folytatásban már nem alakult ki újabb helyzet, 0-1-el zárult a mérkőzés, amelyen több lehetősége is volt az MTK-nak, ám a kispestiek egy kontrával nyertek.

Felkészülési mérkőzés, Új Hidegkuti Nándor Stadion – zárt kapuk mögött

MTK Budapest-Honvéd 0-1 (Balogh 25.)

MTK Budapest: Somodi – Alho (King 66.), Pintér (Varju – a szünetben), Nagy Zs., Schön – Kata, Mezei (Kanta 84.), Dimitrov (Palincsár – a szünetben) – Varga (Balázs 66.), Miovski (Bíró 75.), Prosser

Honvéd: Tujvel – Szendrei (Lukács 62.), Batik (Craciun 62.), Kamber, Lovric, Tamás K. – Gazdag (Nagy G. 75.), Hidi (Bocskay 62.), Zsótér (Kesztyűs 75.) – Traoré, Balogh N. (László D. 75.)