Gyirmót-Újpest 1-2

A Gyirmóton rendezett találkozót az NB II-es csapat kezdte veszélyesebben, a 3. percben Heffler bal oldali szögletét Szegi fejelte centikkel a felső léc fölé, de nem sokkal később a túloldalon Antonov beadását a hosszú oldalon érkező Mitrovic lőtte egy átvétel után a kapu fölé – derül ki a gyirmotfc.hu szöveges közvetítéséből. A 21. percben Simon szerzett meg egy lepattanó labdát, majd 11 méterről, ballal centikkel a kapufa mellé lőtt. Már-már úgy tűnt, gól nélkül ér véget az első játékrész, ám két perccel a szünet előtt Pauljevic távoli lövése megpattant az egyik hazai védőn, ami így meglepte Rusákot és a labda a bal alsó sarokba vágódott, 0-1.

A térfélcsere után gyorsan egyenlíthetett volna a Gyirmót, miután Nagy szabadrúgását Hudák fejelte a kapuba, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 66. percben az NB I-es csapat megduplázta előnyét: jobb oldali szabadrúgást követően egy visszafejelt labdát Hajnal bólintott a hálóba. 0-2.

A meccs azonban nem vált lefutottá, öt minutummal később Lencse lépett ki a védők között, majd eltolta a labdát Pajovic mellett, aki elütötte a télen igazolt támadót, így a játékvezető 11-est ítélt – a büntetőt a sértett magabiztosan a bal alsó sarokba rúgta. 1-2 – ezzel pedig a végeredmény is kialakult.

Felkészülési mérkőzés, Gyirmót, Alcufer Stadion

Gyirmót FC Győr (NB II)–Újpest 1-2 (Lencse 71. – 11-esből, ill. Pauljevic 43., Hajnal 66.)

Gyirmót, 1. félidő: Rusák – Major, Lázár P., Széles, Szegi – Vogyicska, Vass, Hajdú – Heffler N,, Simon A., Szatmári.
2. félidő: Hársfalvi – Juhász, Hudák, Németh B., Kirják – Nagy P., Vass (Ominger, 58.), Hajdú (Somogyi-Bakos, 58.) – Herjeczki, Lencse, Heffler (Mayer, 58.).

Újpest, 1. félidő: Banai – Pauljevic, Ristevski, Koutroumpis, Antonov – Onovo, Mitrovic – Simon K., Szakály P., Beridze – Tallo.
2. félidő: Pajovic – Kastrati, Hajnal B., Csongvai, Cerqueira – Bjelos – Katona, Mucsányi, Doumbia – Perosevic, Fressange.


Honvéd-Győr 1-0

Már a találkozó elején kis híján megszerezte a vezetést a Honvéd, amikor a 9. percben Zsótér lőtt ballal, 16 méterről, Gundel-Takács kiütötte a bal alsó sarokba tartó labdát, Kamber azonban hiába lőtt a hálóba, les miatt nem adta meg a játékvezető a gólt. A vendégek is próbálkoztak, előbb Farkas, majd Májer vette célba Tujvel kapuját, de mindketten célt tévesztettek. A 25. percben előnyt szerzett a Honvéd: Hidi a bal oldalról középre tekert egy szabadrúgást, Gundel-Takács az égbe bokszolta a labdát, Kamber pedig négy méterről az üresen maradt kapuba bólintott. 1–0 – írja közvetítésében a honvedfc.hu.

A második félidőre mindkét együttes rengeteget változtatott. A Honvéd játszott mezőnyfölényben ebben a játékrészben is, ám nagyobb helyzetet sokáig nem lehetett feljegyezni. A kispestiek a 75. percben álltak a legközelebb az újabb találathoz, ekkor Kocsis indult meg befelé a balösszekötő helyéről, visszagurított Alijinek, aki 15 méterről a lécet találta el. A 84. minutumban a Győr is helyzetbe került, ám Erdei 14 méteres lapos lövését Tujvel hárította, így maradt az egygólos Honvéd-győzelem.

Felkészülési mérkőzés, Budapest, Magyar Futball Akadémia

Budapest Honvéd–ETO FC Győr (NB II) 1-0 (Kamber 25.)

Honvéd, 1. félidő: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Bocskay, Szendrei, Hidi, Zsótér, Tamás K. – Gazdag, Balogh N.
2. félidő: Tujvel – Erdei G., Craciun, Csörgő – Lukács D., Sani, Kesztyűs, Aliji, Uzoma – Kocsis D., Boubacar.

Győr, 1. félidő: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Kerkez – Kiss M., Vashkeba, Berki I., Májer – Szuhodovszki, Farkas B.
2. félidő: Gyurákovics – Szabados, Vári, Fejes, Pereira, Bagi, Kiss M., Márton, Szalka, Vitális, Erdei M.


Szentlőrinc-Paks 0-2

A Paks a szombati első edzőmeccsén a másodosztályú Szentlőrinc vendége volt. Az első játékrészben nem született gól, a fordulás után azonban bedarálta ellenfelét az élvonalbeli csapat.

A tolnai klubhonlap beszámolója szerint az első találatnál Szakály rajzolt mértani pontossággal a hazai kapu elé egy sarokrúgást, amit Szendrei pofozott a hálóba. Nem sokkal később Szendrei ugrott ki egy kiváló labdával a jobb oldalon teljesen tisztán, majd higgadtan, laposan középre tette a játékszert, ahol Ádám érkezett menetrendszerűen, és lőtt védhetetlenül a kapuba.

Felkészülési mérkőzés, Szentlőrinc

Szentlőrinc (NB II)–Paksi FC 0-2 (Szendrei 49., Ádám 54.)

Szentlőrinc: Hajagos, Czuczi, Dulló, Hesz, Nagy, Nikic, Törőcsik, Frőhlich, Babinszky, Harsányi, Torvund.

Paks: Holczer – Kulcsár, Puskás Zs. (Bognár, 46.), Gévay, Lenzsér – Bertus, Balogh (Szendrei, 46.), Szakály (Budai, 76.)– Szabó B. (Süvöltös, 46.), Ádám (Hahn, 70.), Debreceni Á.


Mezőkövesd Zsóry FC – Sajóbábonyi VSE 12-0

Erődemonstrációt tartott a Mezőkövesd a harmadosztályú Sajóbábonyi VSE elleni felkészülési mérkőzésen. Pintér Attila csapata már az első félidőben hétszer vette be ellenfele kapuját, míg a szünet után további öt gólt szerzett, így 12-0-ra nyert az első edzőmeccsén.

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd

Mezőkövesd Zsóry FC – Sajóbábonyi VSE (NB III) 12-0 (Vutov 13., 22., 34., Berecz 8., Cseri 16., Jurina 32., Besirovic 38., Nagy D. 62., Vajda 70., Bencze 71., Chrien 78., Jagodics 83.)

Mezőkövesd, I. félidő: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai, Martic, Berecz, Cseri, Besirovic, Jurina, Vutov.
II. félidő: Aleksic – Jagodics, Bencze, Chrien, Kavtaradze, Karnitski, Nagy D., Meskhi, Vajda, Eperjesi, Szeles.

Sajóbábony, I. félidő: Poór – Jancsurák, Nagy P., Pataki, Sebők, Balogh, Titkó, Spánicz, Fellegi, Faggyas, Laurinyecz.
II. félidő: Bánhegyi – Lakatos, Mezőssy, Molnár M., Sebők (Urbán 60. p.), Turcsik, Titkó, Fellegi, Djubók, Balogh, Borai.