Remekül rajtolt az NB I-ben a MOL Fehérvár FC, amely mind a hat eddigi mérkőzését megnyerte, így százszázalékos mérleggel, plusz tizennégyes gólkülönbséggel vezeti a tabellát. A fehérváriak hat mérkőzés alatt csupán három gólt kaptak, a Budapest Honvéd elleni legutóbbi fordulóban több óriási bravúrt is bemutatott Kovácsik Ádám, a 93. percben például látványos vetődéssel tolta szögletre Batik Bence fejesét.

– Nem vagyok elégedetlen azzal a védéssel, mert technikailag is nehezen kivitelezhető bravúr volt, de azt azért hozzátenném, hogy ha a meccs ötödik percében születik, most nem erről beszélgetnénk – mondta nevetve a kapus a molcsapat.hu-nak.Tény, hogy sikerült elkapnom a fonalat, szerencsére jól megy a védés, de azt azért nem mondanám, hogy nekem köszönhetjük a remek bajnoki rajtot. Önmagában mit sem érne egy-egy bravúr, ha nem menne ilyen jól az egész csapatnak, úgyhogy ahogy minden csapatsportban, a futballban sem csinál egy fecske nyarat. Tíz tétmeccset játszottunk idén, ebből hat volt bajnoki, amiket egytől egyig meg is nyertünk. Sajnos a Vaduz ellen kiestünk az Európa Ligából, és ez amolyan “csakazértis” hangulatot generált a csapaton belül. Mindenki érzi, hogy extrát kell hoznia, mert roppant csalódottak voltunk az európai kudarc után, és most szeretnénk megmutatni, hogy a kiesés csak egy kisiklás volt, semmi több.

Kovácsik szerint a Vidinél bekerült a repertoárba egy proaktívabb, látványosabb játékfelfogás is.

– Változott a játékunk, próbálunk jobban dominálni, mint az utóbbi években, és a letámadásokat próbáljuk erőltetni. Ez kétféleképpen is megjelenik a statisztikákban, hiszen míg mi is jóval többet lövünk kapura, mint korábban, értelemszerűen a mi kapunkra is több lövés érkezik. Szerencsére ebből eddig jól jövünk ki, mert a rúgott gólokon sokkal jobban látszik a különbség, mint a kapottak számában.

A mi csapatunk minőségét tekintve jobb játékosokból áll, mint a legtöbb hazai ellenfél (sőt, szerintem mindegyiknél jobbak vagyunk),

ezért próbálunk nyomást gyakorolni az ellenfelekre, mert így jön ki legjobban a különbség. Egyre többször állunk fel két csatárral, és már saját térfelén nyomás alá helyezzük az ellenfeleket, így látványosabbak is a mérkőzéseink, nemcsak eredményesebbek – folytatta a kapus.

Kovácsik hozzátette, ellenük sok kiscsapat úgy áll fel, hogy nem is akar focizni, csak beáll bekkelni, ezért megoldást kellett találniuk az ilyen csapatok elleni meccsekre, úgy gondolja, eddig ez sikerült.

– Nem arról van szó, hogy mást kér tőlünk az edző, vagy megváltozott volna az edzések hangsúlya, inkább csak színesíteni akarjuk a játékunkat azzal, hogy képesek vagyunk offenzívabb stílusban futballozni. Sokoldalúbb lett idén a MOL Fehérvár, ezért is gondolom úgy, hogy mi vagyunk a legjobb csapat az országban – szögezte le Kovácsik.