A román válogatott szövetségi kapitánya, Cosmin Contra kijelölte a Málta és a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő 24 fős bő keretét,

amiben helyet kapott a MOL Fehérvár FC román-magyar állampolgárságú védője, Rus Adrián is.

Július elején már beszámoltunk arról, hogy a Román Labdarúgó Szövetség elnöke, Adrian Vochin a nyári U21-es Európa-bajnokság után kijelentette, hogy a korosztályos válogatottban jó teljesítményt nyújtó Rus tagja lesz a felnőttkeretnek is szeptemberben.

Akkor néhány román lap arról számolt be, hogy ezt a lépést azért teszi meg mindenképpen a válogatott, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező labdarúgó nehogy a magyar válogatottban kössön ki, ezt azonban Mihai Stoichita szakmai igazgató cáfolta, és kiemelte, hogy a 23 éves védő a teljesítményével fogja kiérdemelni a meghívást az A-válogatottba.

A korábban a Balmazújvárosban is játszó hátvéd ezidáig hat alkalommal lépett pályára az U21-es román nemzeti csapatban, a magyar válogatott mezét még egyetlen korosztályban sem húzta magára. A szatmárnémeti születésű labdarúgó nyáron érkezett a fehérváriakhoz, ahol a Kaposvár elleni első NB I-es fordulóban végig a pályán tartózkodott, egy héttel később azonban egy percet sem kapott.