Mezőkövesd – MOL Fehérvár FC, 14:30

Supka Attila (Mezőkövesd):A Kisvárdán aratott győzelem nagyon fontos volt a számunkra, egész héten erre készültünk. Véleményem szerint ez a teljesítmény nagyon jó előjel lehet a továbbiakra nézve, sokszor beszéltünk róla, hogy nekünk idő kellett ahhoz, hogy fizikálisan utolérjük magunkat, most ez megtörtént, jó erőben voltunk és már majdnem úgy néztünk ki, mint ahogy azt szeretnénk majd látni a csapattól. Egy kicsit előre tekintve, úgy gondolom, hogy ennek a győzelemnek, valamint a Ferencváros második félidejének és a Gyirmót elleni sikernek olyan egészséges önbizalmat kell adnia, amellyel most hétvégén is eredményesek lehetünk. Úgy gondolom, ha olyan felfogásban fogunk játszani, mint szombaton a második félidőben, akkor meg lesz az esélyünk arra, hogy a pontokat itthon tudjuk tartani. Ellenfelünkről az a véleményem, hogy nekik is volt egy rosszabb periódusuk, amikor nem tudtak nyerni, de ők is kezdenek kiegyenesedni, hiszen az elmúlt hetekben pontokat gyűjtöttek, megverték a Kisvárdát, pontot szereztek az MTK ellen. Azt hozzáteszem, hogy nekik is megvannak azok a hibapontjaik, amivel meg lehet fogni őket, de nekünk elsősorban a saját játékunkra kell koncentrálni, hogy az rendben legyen, merjünk bátran játszani, mert akkor vasárnap is meglesznek a gólszerzési lehetőségeink. (mezokovesdzsory.hu)

Michael Boris (Fehérvár): A Mezőkövesd az elmúlt két bajnokiján nyert a Kisvárda és a Gyirmót ellen, így jó sorozatban vannak, azon dolgoztunk a héten, hogy megtaláljuk a siker kulcsát ellenük, feltérképeztük a gyengeségeiket és az erősségeiket is. Fiolára eltiltás, Hangyára sérülés miatt nem számíthatok majd, de mindenképp pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Mezőkövesden mindig nehéz játszani, hazai pályán kifejezetten veszélyesek, nem szabad engednünk annyi helyzetet nekik, mint az MTK-nak múlt hétvégén. Mint mindig, most is a párharcok fontosságára hívnám fel a figyelmet, ha megnyered a párharcokat, megnyered a meccset. Agresszívabban kell játszanunk és megszerezni a második labdákat, ezekben mindenképp előre kell lépnünk a múlt vasárnaphoz képest. (molfehervarfc.hu)

Puskás Akadémia – Kisvárda, 17:00

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):A Kisvárda, akárcsak a többi csapat, nehéz ellenfél, de bízom benne, hogy meg tudjuk oldani a feladatot, és a játékunk, valamint az eredmény is jobb lesz. Nehéz megmondani, hiszen a szezon végén mindenki a bennmaradásért vagy a dobogós helyekért harcol, olyan, hogy középmezőny gyakorlatilag nem létezik. A kiesés ellen küzdő együttesek ellen talán még nehezebb futballozni, mert talán még nagyobb elánnal vetik magukat a küzdelembe, mint az élcsapatok. A Kisvárdának is ugyanolyan nehéz dolga volt, mint nekünk, legyen szó bármelyik ellenfélről. Remélem, hogy hazai pályán homlokegyenest más hozzáállással fogunk kezdeni, mint legutóbb, hogy a foci fog dönteni, nem csak a küzdőszellem. Szeretnék szép akciókat látni mindkét oldalon, bízom benne, hogy a játékban mi leszünk jobbak, és nyerni is tudunk ezen a mérkőzésen. (pfla.hu)

Erős Gábor (Kisvárda): Az kétségtelenül jól hangzik: hat fordulóval a zárás előtt úgy utazhatunk a Puskás Akadémia otthonába, hogy ezt a mérkőzést úgy kiáltották ki, mint amelyik a második helyezésről dönt. Szeretnénk visszatérni arra az útra, amelyen járva elértünk idáig. Nem mondanám, hogy világraszóló meglepetés lenne, ha nyernénk, hiszen korábban is győztünk már Felcsúton, de nem mi vagyunk az egyértelmű favoritjai a mérkőzésnek. Háromesélyesnek érzem a rangadót, de szeretnénk győztesen kikerülni ebből az összecsapásból. Nem véletlenül a héten arra törekedtünk, hogy a védekezésünket próbáljuk meg helyre tenni. Korábban nem volt jellemző ránk ez a sok kapott gól, de minden csapat életében van ilyen széria, ráadásul, ahány hibát mostanában elkövetünk, azt az ellenfelek könyörtelen ki is használják. Korábban sem volt hibáktól mentes a játékunk, de mostanában talán a szerencsével is hadilábon állunk egy picit. De nem erre fogjuk, azon dolgoztunk, hogy stabilizáljuk magunkat, és abból kiindulva próbálunk olyan ellentamásokat vezetni, amelyek végén eredményesek lehetünk. Nem bunkerfutballra törekszünk, de fontos a stabilitás. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy majdhogynem a legerősebb kerettel tudunk elutazni a Puskás Akadémia otthonába. (kisvardafc.hu)