“Nem mondok újat azzal, hogy a Gyirmót felé van tartozásunk: az előző bajnokságban oda-vissza kikapott a csapat a pénteki riválistól” – nyilatkozta a 6. forduló nyitómérkőzése előtt a Debreceni VSC edzője, Huszti Szabolcs.

1. félidő

Az első játékrész azonban egyáltalán nem úgy nézett ki, hogy ebből reváns lesz, többnyire ugyanis a gyirmótiak akarata érvényesült és a kapu előtt is a vendégek voltak veszélyesebbek. Az első 30 percben Hasani és Herjeczki is kísérletezett, előbbi nem talált kaput, utóbbi lövésénél Kosicky védett, ezt követően pedig már szórványos füttyszót is lehetett hallani a hazai közönség soraiból.

A 33. percben aztán megszületett az első debreceni kaput eltaláló lövés: Ugrai kapott kiugratást, majd Ikicet kétszer is becsapta a 16-oson belül és a rövidbe tartó lövését védte lábbal a kapus. A szünet előtt kis híján vezetést szerzett a Gyirmót, ám egy szöglet után Széles fejese el a bal oldali kapufáról kifelé pattant.

A DVSC első félidei játékával láthatóan nemcsak a szurkolók, hanem a szakmai stáb is elégedetlen volt, hiszen a szünetben a Toldi-Huszti edzőpáros kettőt is cserélt: Korhut helyett Sós, Soltész helyett pedig Bárány érkezett a pályára.

2. félidő

A második játékrész elején pedig villámrajtot vett a Loki, hiszen az 51. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn: előbb Dzsudzsák jobb oldali szabadrúgását követően a hosszún Deslandes fejelte be középre a labdát, ahol érkezett Bévárdi és 3 méterről a hálóba bombázott, majd Ugrai 18 méterről lőtt, a labda pedig Szélesen megpattanva és a kapufát is érintve a jobb alsóban kötött ki.

Majdnem azonnal összejött a szépítés a vendégeknek, az 53. percben Ikic fejese a jobb sarokban kötött ki, de az asszisztens lest jelzett, hosszas videóbírózást követően pedig kiderült, hogy jó döntés született. Amikor pedig a Gyirmót újra kezdte volna átvenni a találkozó irányítását, két gyors ellentámadásból újabb két gólt szerzett a DVSC, ezzel pedig eldöntve a három pont sorsát.

A 64. percben  Bárány lekészítése után Sós csavart 12 méterről a bal felsőbe, két percre rá pedig Dzsudzsák remek indítása után ismét Sós volt eredményes, aki ezúttal a bal oldalról beindulva, 15 méterről kilőtte a bal alsót, 4-0. Az óriási gyirmóti összeomlásnak ezzel még nem volt vége, a 77. percben ugyanis Nagy Patrik veszített labdát 25 méterre a saját kapujuktól, majd Bárány passzolt Ugraihoz, aki 20 méterről a bal sarokba lőtt, 5-0.

A vendégeknél a csereként pályára lépő Varga kétszer is veszélyeztetett fejjel, de nem sikerült kozmetikáznia az eredményen, így a Gyirmót története legsúlyosabb vereségét szenvedte el az NB I-ben, a DVSC-nek pedig összejött a reváns.

NB I, 6. forduló

Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 5-0 (Bévárdi 47., Ugrai 51., 77., Sós 64., 66.)

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Deslandes, Baráth, Korhut (Sós, 46.) – Bényei, Dzsudzsák – Bévárdi (Gyönyörű, 88.), Soltész (Bárány, 46.), Ferenczi – Ugrai (Tischler, 86.).

Gyirmót: Rusák – Major (Szegi, 68.), Széles, Ikic, Zeke – Vass, Nagy P., Radics (Hajdú, 68.) – Herjeczki (Medgyes, 68.), Simon, Hasani (Varga B., 68.).

Toldi: “A játékosok felszabadultak azután, hogy két gólt szereztünk”; Csertői: “Két perc alatt eldőlt a sorsunk” – edzői értékelések