Miután a Debrecen két tavaszi mérkőzésén (FTC, Honvéd) még nem rúgott gólt – sőt, a bajnokságban már 450 perce gólképtelen -, és csak egy pontot szerzett, így ismét előtérbe került Leonel Pontes vezetőedző helyzete a klubnál. Mint ismert, az eredménytelen szereplés miatt már télen is igazgatósági ülésen vitatták meg, hogy menjen, vagy maradjon a portugál tréner, a tulajdonosok között nem is volt egyetértés, de Pontest akkor megerősítették posztján, inkább a játékoskeretre költöttek.

csakfoci.hu információi szerint fontos szempont volt a téli döntésnél az is, hogy egy téli menesztés során Pontesnek és teljes stábjának 200 millió forintot is meghaladó végkielégítést kellett volna fizetni. Ezt is szem előtt tartva határoztak úgy a klubnál, hogy kitartanak mellette. 

 

A télen a DVSC tulajdonosai között felmerült vitában a Pontes távozását szorgalmazók Herczeg Andrást akarták leültetni a Loki kispadjára, aki idén egyszer – Kondás Elemér távozása után – már beugrott két meccsre, és azt a két találkozót meg is nyerte az együttessel. Pontes azonban maradt, így Herczeg szerepvállalása sem lett aktuális.

A Debrecen azonban az új igazolásokkal sem lett erősebb, ezért újra téma lett az edzőváltás. A csapat sorsolása nem volt könnyű, hiszen a Ferencváros és a Honvéd volt a két tavaszi ellenfél, ám a folytatásban olyan meccsek jönnek, amit nyerni kell az előrelépéshez. Úgy tudjuk, a Lokinál megvárják a következő két bajnokit – már ha addig Pontes magától nem ajánlja fel lemondását -, és azt követően döntenek az edző jövőjéről.

A Loki a szintén nehéz helyzetben lévő Diósgyőrt fogadja – ez a mérkőzés különösen vízválasztó lehet -, majd Paksra megy a következő két fordulóban. Ezt erősíti, hogy Róka Géza délután a haon.hu-nak úgy nyilatkozott: valóban rendkívül fontos mérkőzés vár a gárdára, de bíznak a szakmai munkában és abban, hogy megszerzi a Loki az égetően fontos három pontot, más eredményt nem tudnak elképzelni. Most erre kell koncentrálnia mindenkinek. “Kimondott ultimátum azonban nincs a tréner felé” – nyilatkozta a sportvezető.

A DVSC-Diósgyőr kiesési rangadón a hazaiak az esélyesebbek, de bármelyik kimenetel jól fizet.