Ahogyan azt korábban megírtuk, élvezetes mérkőzésen 3-2-re legyőzte a DVSC az ideiglenes hazai pályáján játszó Budapest Honvédot az NB I negyedik fordulójában. A hajdúságiak védekező középpályása, Haris Attila számára nem csak a győzelem miatt marad emlékezetes a találkozó, hisz megszerezte első gólját a Loki színeiben.

– Megmondom őszintén, régóta volt rajtam nyomás azzal kapcsolatban, hogy nem tudok betalálni. Sokaktól hallottam, hogy a játékommal meg vannak elégedve, de a gól hiányzik. A szezonkezdet előtt viszont már úgy voltam vele, inkább nyerjen a csapat, legyek részese a sikernek, és mindent megteszek azért, hogy alárendeljem magam a társaságnak. A Honvéd ellen azonban hatalmas kő esett le a szívemről, amikor az én gólommal szereztük meg újból a vezetést.

Olyan euforikus állapotba kerültem, hogy nem is emlékeztem a gólörömömre addig, amíg vissza nem néztem.

Ismerjük a csapatot, elég sok vérszívást kaptam tőlük, hogy a helyzeteim ellenére eddig nem tudtam eredményes lenni, a lefújás után viszont nagyon jólesett az, amiket mondtak nekem és gratuláltak – fogalmazott a Loki 18-as számú középpályása a klubhonlapon.

Haris úgy látta, jól kezdte a Loki a meccset, az első tíz perc abszolút az övék volt, melynek köszönhetően meg is tudták szerezni a vezetést. Hozzátette, sajnos az a tendencia náluk, hogy idegenben megrúgják a gólt, aztán tudat alatt alábbvesznek a tempóból.

– Ezen mindenképp javítanunk kell, nem szabad leállnunk, hisz magunkra húzzuk az ellenfelet, amely így magabiztosabbá válik. Ettől függetlenül azt gondolom, jól álltuk a sarat, fegyelmezettek voltunk, és akármennyire is veszélyes lehetőségei voltak a Honvédnak, egy blokkoló láb, vagy Nagy Sanyi menteni tudott. A második játékrész nagy részében kiegyenlített volt a játék, és újabb két gólt tudtunk lőni. Láttuk az előző szezonban, hogy van potenciál bennünk.

Nem gondolom meglepetésnek a jó rajtot, hisz mondhatni, a fiatal játékosokból álló csapatunk már túl van egy szezonon együtt, melynek köszönhetően remekül összeszoktunk.

Úgy állunk hozzá a továbbiakban is, hogy szeretnénk minden meccset megnyerni. Nyilván nem sikerül majd, de pozitív, hogy gólveszélyesek vagyunk, és jó úton haladunk. Három forduló alatt viszont sok gólt kaptunk, erre jobban kell figyelnünk a jövőben – zárta a klubhonlapon a ferencvárosi nevelésű labdarúgó.