Az NB I 24. fordulójának szombati játéknapján ünnepi hangulat előzte meg az első mérkőzést, hiszen a fennállása 120. születésnapját ünnepelte a Debreceni VSC az Újpest elleni hazai bajnokin. A hajdúságiak az 1930-as éveket idéző retro mezben léptek pályára.

I. félidő

A fővárosiakat azonban nem hatotta meg a hazaiak ünnepe és már az ötödik percben vezetést szereztek, ki más, mint Zivzivadze révén: Croizet kapott egy remek indítást, majd a 16-oson belül az alapvonal felé cselezett, középre adása után pedig a grúz támadó öt méterről a bal felsőbe pörgetett, 0-1.

A Loki először – és az első félidőt tekintve egyben utoljára is – a 17. percben veszélyeztetett, ekkor Dorian Babunski lőtt a bal alsó mellé 13 méterről. A 30. minutumban Croizet passzolt a 16-oson belül ezúttal is Zivzivadzéhoz, aki 12 méterről fölé rúgta a helyzetet.

Közvetlenül a szünet előtt aztán kétgólosra növelte előnyét az Újpest: Antonov 23 méterről remekül tekerte a szabadrúgást a bal felsőbe, a kapufa segítségével talált be.

II. félidő

A fordulás után is Újpest-helyzetet jegyezhettünk fel először, ezúttal Zivzivadze hozta helyzetbe Croizet-t, aki 14 méterről lőtt, de nem helyezte eléggé, így Gróf védett.

Az 55. percben aztán Banait is megdolgoztatták a hazaiak, egészen pontosan Baráth léc alá tartó lövését ütötte ki az újpesti hálóőr.

Tíz perccel később össze is jött a szépítés a Lokinak: hosszas videóbírózás után Antonov kezezése miatt büntetőt ítélt a játékvezető, a 11-est Dzsudzsák a bal felsőbe rúgta – Banai jó irányba vetődött, de nagyon pontos volt a hazai csapatkapitány lövése.

A folytatásban mezőnyfölényben játszott a Loki, helyzetet azonban sokáig nem tudott kidolgozni. A 82. percben egy kontra után Croizet lőtt 14 méterről, Gróf szépen védte a jobb alsóba tartó labdát.

Két perccel később nagyon közel állt az egyenlítéshez a Loki, amikor Babunski lőtt 16 méterről, azonban nagyon eltörte a labdát, de épp így lett jó az ötösön egyedül álló Nikolicnak, aki fölé lőtte a nagy ziccert.

Ez volt az utolsó nagy lehetősége a hazaiaknak, akik így végül nem tudtak győzelemmel, sőt még pontszerzéssel sem hozzájárulni az ünnephez – az Újpest zsinórban a negyedik győzelmét aratta.

NB I, 24. forduló

Debreceni VSC–Újpest 1-2 (Dzsudzsák 65. – 11-esből, ill. Zivzivadze 5., Antonov 45+3)

DVSC: Gróf – Kusnyír, Deslandes, Nikolic (Rácz, 89.), Ferenczi – Baráth, Da. Babunski – Bódi, Dzsudzsák, Bévárdi (Soltész, 66.) – Do. Babunski.

Újpest: Banai – Pauljevic, Kuusk (Kastrati, 69.), Csongvai, Antonov – Boumal (Bjelos, 69.), Onovo, Mitrovic (Mack, 90.) – Beridze, Zivzivadze, Croizet.