Amint arról a csakfoci.hu is beszámolt, a DVSC hétfőn menesztette a csapat vezetőedzőjét, Leonel Pontest. Az utolsó, a bennmaradás szempontjából sorsdöntő, Diósgyőr elleni mérkőzésen Herczeg András irányítja majd az együttest. Ilyen helyzetben lévő csapatnál is szokatlan, hogy az utolsó forduló előtt menesztik az edzőt, az okokról Róka Géza cégvezető beszélt.

– Bizonyára fölmerült sokakban, hogy miért nem korábban hoztuk meg ezt a döntést, de ha minden körülményt mérlegre teszünk, az összes jogi és sportbeli kritériumot mérlegeljük, akkor elmondható, most jött el a pillanat, amikor nem lehetett már tovább várni. Herczeg András neve márka a debreceni futballban, ismeri a csapatot, a játékosokat, őt is ismeri mindenki, nagy a bizalom a személyét és a szakmai tudását illetően, nála jobb választás nincs – nyilatkozta Róka Géza a dehir.hu-nak.

A folytatással kapcsolatban a cégvezető elmondta, egyelőre még nem tudják, mi lesz később, most még csak a Diósgyőr elleni meccsre koncentrálnak a klubnál. Ha sikerül kiharcolni a bennmaradást, utána foglalkoznak majd az edzőkérdéssel.

Korábban megjelent, hogy Pontesnek távozása esetén több mint 200 millió forintos “lelépési összeget” kellene fizetni.

– A vezetőedző szerződésében nem szerepel sem ez, sem más összeg a szerződés felbontása esetén. A munkatörvénykönyv azonban rendelkezik arról, hogy határozott idejű kontraktus felbontása esetén – amennyiben szerződésszegés nem áll fent a munkavállaló részéről – milyen összeget kell fizetni a munkáltatónak, ám ez töredéke a médiában megjelent 261 millió forintnak – mondta Róka.

Pontes nem ért egyet a kirúgásával: “Sokkal felkészültebb lettem volna a következő idényben” – exkluzív