Mint ismeretes, a DVSC már a CSZKA Szófiával és a portugál Diogo Vianával is megállapodott a játékos NB I-be szerződéséről, a szélső az utolsó pillanatban mégis a portugál Belenenses együttesébe igazolt. Mindezt úgy, hogy a Loki már a labdarúgó ügynökénél alá is írta a szükséges papírokat.

 

A kellemetlen helyzetről és Viana inkorrekt lépéséről dr. Róka Géza, a DVSC cégvezetője hosszabban nyilatkozott, de hazájában a korábbi U-válogatott futballista is megszólalt és elmondta, miért választotta az utolsó (utáni) pillanatban a Belenensest.

A két klub már megegyezett az átigazolásomról, de a végső szakaszban a Belenenses elnöke nagyon akarta, hogy idejöjjek. Nem mondhattam nemet. Két éve azért mentem Bulgáriába, mert új élményre vágytam a pályán, de most örömmel térek vissza Portugáliába, mert újra magasabb szinten játszhatok. Nagyon tetszett, amit a klub felvázolt, szerint rövidesen sikeresek lehetünk. Kiegyensúlyozott eredményekkel az Európa Ligába is eljuthatunk és ott is jól szerepelhetünk majd – fogalmazott.

A Belenenses az egyik legrégebbi portugál futballklub, de 70 éve nyerte meg utolsó bajnoki címét, háromszor pedig a kupában végzett az élen (legutóbb 1989-ben). Az Intertotó Kupát 1975-ben hódította el a gárda.

Ami a bajnoki produkciót és az utóbbi évek szereplését illeti, 2015-ös hatodik helyének köszönhetően a lisszaboni csapat az Európa Liga csoportköréig is eljutott, de hat meccsen szerzett öt pontjával nem jutott tovább. Ebben a szezonban egyelőre a középmezőny alsó feléhez tartozik a klub, 12. a tabellán.

Tedd okostelefonod főképernyőjére a csakfoci-t – kattints ide!