Szurkolói ankétot tartott a Debrecen a Nagyerdei Stadionban. Az eseményen elsősorban Leonel Pontes vezetőedző és Róka Géza cégvezető vázolta a terveket és válaszolt a drukkerek kérdéseire.

A cégvezető elmondta, a szezon elején a nemzetközi szereplés volt a cél, a jelenlegi helyzetben viszont a mezőny első felébe kell kerülni és stabilizálni azt a pozíciót – írja a dehir.hu. Úgy vélte, óriási csoda lenne, ha elérné az eredeti céljait a klub. Hozzátette, összesen 65 játékost tanulmányozott a szakmai stáb az elmúlt hónapokban, a DVSC portugál vezetőedzője a kiszemelt futballistákról mérkőzéseket is megtekintett, nem csak az összevágott népszerűsítő videókat nézte meg.

 

A vezetőedző már Magyarországra érkezése után nem sokkal úgy nyilatkozott, hogy csak olyan játékosokra van szüksége, akik képesek harcolni a csapatért. Az elvárás továbbra is ez, és bár hosszú távon egy fiatal együttes kialakítása a cél, ez egyelőre nem realitás.

– Nagyon fontos, hogy megértessük az új játékosokkal, mit is jelent Debrecenben játszani – mondta Pontes. – Mindegyik futballista tapasztalt, de érezniük kell, hogy nagy múltú magyar klubba érkeztek. Meg kell, mutassák, mit tudnak, és harcolniuk kell a csapatért. Csak olyan játékosokra van szükségem, akik tényleg itt is akarnak játszani. Remélem, hogy most már megvannak azok a képességeink, amik eddig hiányoztak. Én is szerettem volna több magyar, debreceni kötődésű játékost a csapatba, ezen dolgozunk folyamatosan, öt hónap alatt azonban nem lehet egy élvonalbeli csapatot a jövőre építeni. Van körülbelül 5-6 fiatal játékos, akik még sok örömet fognak szerezni a későbbiekben.

Hasonlóról beszélt Róka Géza is, aki szembemenne a mostanában nagyobb fizetést kínáló egyesületekkel, és olyan labdarúgókat akar a jövőben az együttesben tudni, akik nem csak a pénzért szerződnek a Lokiba.

– Átmeneti helyzetben van a klub, korszakváltást élünk meg – jelentette ki a cégvezető. – Máshogy kell magunkat pozicionálni, új helyet kell kialakítanunk a magyar futballban, erre a DVSC-nek nagyon erős alapjai vannak. Olyan mentalitású csapatot akarunk összerakni, amelyben a játékosok egészen más motivációs fázison működnek. Nem olyan futballistákra van szükség, akiknek a pénzkeresés a mindenük – hangsúlyozta a cégvezető.

Az eseményen bemutatkozott a Debrecen hat új igazolása is. Haris Handzic pedig máris megmutatta, hogy színes egyénisége lesz az öltözőnek. A játékos egy meglehetősen bátor poénnal kezdte a bemutatkozását, hiszen azzal nyitott, hogy örül, hiszen a Ferencvároshoz igazolt – aztán gyorsan korrigálta mondandóját DVSC-re, egyébként a tolmácsolásban segédkező Kelava kapussal összenevettek, miközben azért utóbbi a fejét is fogta közben. A szurkolók persze értették a viccet.

Az ankét végén szurkolói érdeklődésre Róka Géza elmondta, a klub anyagi helyzete változatlan, 1,2 milliárdos költségvetésből gazdálkodik a DVSC, ez Magyarországon a 4-5. helyre sorolja a csapatok közül a Debrecent. Az anyagi helyzetet és a gazdálkodást stabilnak nevezte, mint mondta, a klub fizetési limitjeit sem sikerült átlépni az igazolásokkal kapcsolatban, az új játékosokat a klub stabil gazdasági helyzetének megtartása mellett tudták leigazolni. Kiemelte, nagy probléma, hogy nincs jelentős szponzor a klub mögött, ami magasabb szintre tudná emelni a büdzsét, de úgy látja, nagyon nehéz egy megfelelő nagyságrendű támogatót találni, szerinte egyelőre ez szinte lehetetlen, de várják a segítséget.

A Debrecen hazai pályán játszik a hétvégén, Fradi elleni győzelme így is nagyon jól fizetne – fogadj!