Már a 4. percben vezetést szereztek a hazaiak a 0-0-ás első meccset követő visszavágón. Könyves került lövőhelyzetbe, már a 16-oson belül, előbb blokkolták, majd két védő addig ügyetlenkedett, hogy a labda Horváthot is érintve megint Könyves elé került, aki közelről az üres kapuba passzolt (1-0).

A debreceni támadó második találata sem volt kevésbé emlékezetes: a 38. percben Lovric és Heffler egymásra várt, Könyves meg köszönte szépen és kilépett közöttük, majd a kapuba lőtt a kimozduló Horváth mellett (2-0).

A másik oldalon Lanzafame járt közelebb a gólhoz, de a félidő hajrájában akár 4-0 is lehetett volna az állás, ám Tabakovic kapufájánál és Varga akrobatikus luftjánál megúszta az újabb gólokat a meglehetősen szellősen védekező kispesti gárda.

A fordulás után Eppel és Tabakovic került helyzetbe, de a gólt – legalábbis elsőre úgy tűnt – megint Könyves szerezte, és megint nem akármilyet. A 63. percben Bódi lövése Tabakovic fején(!) megpattanva becsapta Horváth kapust és a Honvéd-védőket is, Könyves pedig egy lépésre a gólvonaltól még talán belepiszkált az újabb egészen furcsa szituáció végén a labdába (3-0). (A mérkőzés után Könyves azt mondta, beleért a labdába, mert tartott attól, hogy a kapu fölé pattan a labda, az MLSZ ugyanakkor Tabakovicnak adta a találatot – a szerk.)

Hat perc múlva jött a szépítés (a csereként beállt Lukács remekül ívelt Eppel fejére, aki 10 méterről bólintott a kapuba, 3-1), sőt, a kispestiek közel jártak ahhoz is, hogy szorossá tegyék a találkozót. Eppel újabb fejesénél azonban óriásit védett Kosicky. Közben egy másik vendégcsere, Danilo is elpuskázott két kecsegtető lehetőséget, ami végül végzetesnek bizonyult. A komédiába illő gólokat kapó bajnoki címvédő 1-3-as összesítéssel búcsúzott el a Magyar Kupától.

A lefújás után Vad II István játékvezető kiállította a vendégek védőjét, Baráth Botondot – videó itt!

Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:

DVSC – Budapest Honvéd 3-1 (Könyves 4., 38. 63., ill. Eppel 69.) – továbbjutott a DVSC (3-1)