Mint arról honlapunk is beszámolt, Debrecenben hétfőn ülésezett az igazgatótanács, ahol Leonel Pontes jövője is szóba került, miután meghallgatták a portugál szakember beszámolóját. A felek tájékoztatása szerint nem született döntés az edző sorsáról, a jövő héten ismét egyeztetnek arról.

Mint ismert, a DVSC-nek több tulajdonosa is van: a legfőbb a Szima Gábor érdekeltségébe tartozó MSZ Kaszinó Kft., de mellette például a debreceni önkormányzatnak is van 25%-os tulajdonrésze. Mindennek ebben az ügyben azért van jelentősége, mert értesüléseink szerint a tulajdonosok között egyelőre nincs egyetértés abban, legyen-e váltás a kispadon, ez az oka annak, hogy hétfőn nem született döntés Pontesről. A klubvezetésben vannak, akik már most edzőt váltanának, és akadnak, akik szerint Pontesnek még járna a bizalom, akinek inkább egy erősebb keretet kellene kapnia.

Edzőkérdésben értelemszerűen a tulajdonosok próbálnak közös döntést hozni, a helyzetet pedig a korábbi sikeredző Herczeg András személye oldhatja fel.

A csakfoci.hu értesülései szerint a váltás mellett érvelők fő jelöltje a kispadra Herczeg András. Herczeg egyszer már beugrott idén két meccsre, mindkettőt meg is nyerte vele a DVSC, de akkor a rutinos szakember elzárkózott attól, hogy véglegesen kinevezzék, így volt ez többször is az elmúlt években, amikor esetleg felmerült, vissza kellene őt hívni a kispadra.

Úgy tudjuk viszont, hogy a Pontes leváltását szorgalmazók ismét őt ültetnék a kispadra, erről már meg is kezdődtek az informális egyeztetések, Herczeg pedig a kialakult helyzetben a korábbi időszakkal ellentétben most már nyitott arra, hogy ismét tartósan átvegye a felnőttcsapat irányítását – ez pedig olyan jellegű lépés a részéről, ami egyetértést eredményezhet a tulajdonosok között.

Herczeg egyébként a DVSC legsikeresebb edzője, hiszen pályaedzőként, majd szakmai menedzserként öt bajnoki cím elnyerésében, kupagyőzelemben, valamint a csapat Bajnokok Ligája- és az Európa Liga-főtáblára jutásában vállalt főszerepet. Most hat év után ülhetne ismét tartósan a Loki kispadjára.

A DVSC a korábbi évekkel ellentétben ezúttal nem a bajnoki címért és a dobogós helyekért küzd, hiszen csak több győzelmének köszönhetően előzi meg a tabellán a kieső helyen telelő MTK-t.

Loki: “Könnyű az edzőt hibáztatni nehéz helyzetben” – interjú Leonel Pontessel