Az Alföld TV Center című műsorában adott terjedelmes nyilatkozatot a harmadik helyen végző, és ezzel az Európa Liga-selejtezőben induló Debreceni VSC vezetőedzője, Herczeg András. A 62 éves szakember kitért az utolsó forduló lefújását követő szokatlan jelenetekre, amikor is érzelmes beszédben köszönte meg a drukkereknek egy megafonon keresztül, hogy minden meccsen a csapat mellett álltak, a végén pedig még vezényelte is a szurkolást.

– Mikor a második félidőben meghallottam, hogy skandálják a nevem, csak ámultam, hogy ez biztosan nekem szól? – emlékezett vissza a tréner. – Csodálatos volt átélni, nagyon elérzékenyültem, meghatódtam, az én nevemet ennyien még nem skandálták. Ez többször is előfordult a mérkőzés folyamán, a végén pedig mindenképpen gondoltam, hogy illik ezt megköszönni személyesen is a szurkolóknak.

Nagyon érzelmes vagyok, abban a pillanatban ez ösztönszerűen jött belőlem, a szívemből szólt. Nagyon hálás voltam, ez váltotta ki belőlem, átadtam magam az érzelmeimnek.

Herczeg András azt is elárulta, hogy nem volt célként meghatározva a szezon előtt, hogy a harmadik helyen végezzen a csapat.

– Nem gondoltam, hogy meg tudjuk szerezni a harmadik helyet, abban bíztam, hogy a mezőny első felében fogunk végezni – folytatta a rutinos szakember. – Az őszi szezon vége felé sikerült felkerülni a harmadik helyre, akkor érezhető volt, hogy erősebbek vagyunk, mint tavaly olyankor. Nagyon jó volt, hogy viszonylag sok mérkőzést le tudtunk játszani úgy, hogy nagyon kevés hiányzónk volt. Azt is mondtam, hogy nüansznyi dolgok fognak dönteni, hiszen komoly vetélytársaink voltak. Tavaly talán hitehagyottabbak voltunk, ezúttal mentálisan is erősebbek lettünk.

A Debreceni VSC így az Európa Liga-selejtezőben fog indulni a következő szezonban, ahol már az első körben komoly ellenfelek várhatnak Bódi Ádámékra. És hogy milyen sorsolással lenne elégedett a vezetőedző?

– Közhely, de nem kívánságműsor az Európa Liga, az említett két csapat (a Glasgow Rangers és az FCSB – a szerk.) ellen játszani azonban pikáns lenne, hiszen nagyon komoly gárdáknak számítanak. A telt ház és a fantasztikus élmény garantált lenne itthon – zárta Herczeg.