A csakfoci.hu is beszámolt arról péntek délután, hogy Herczeg András benyújtotta lemondását, mert úgy látta jónak, hogy a Debreceni VSC javát ebben az időszakban az szolgálja, ha átadja valaki másnak a vezetőedzői tisztséget. Mint ismert, a hajdúsági együttes tizenöt mérkőzést követően hat győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel áll az élvonal nyolcadik helyén, az utolsó őszi fordulóban a sereghajtó Kaposvár otthonában szenvedett 4-1-es vereséget.

Honlapunk úgy értesült, hogy a megüresedett vezetőedzői pozícióra az egyik jelölt a legutóbb a másodosztályú Szombathelyi Haladást irányító Supka Attila, aki 2004 novembere és 2006 nyara között már 57 mérkőzésen ült a debreceniek kispadján.

Ebben az időszakban sikeresen szerepelt a Loki, hiszen a 2004/2005-ös szezon végén a klub történelmének első bajnoki címét szerezte meg Supka irányításával, majd egy évvel később a címvédés is összejött. 2005 nyarán emlékezetes Bajnokok Ligája-selejtezőket is játszott a DVSC az akkor 43 éves trénerrel, hiszen 8-0-s összesítéssel jutottak túl a horvát Hajduk Spliten, majd a Manchester United jelentette a végállomást.

Információink szerint a debreceni csapat emellett fontolóra vette az MTK másodedzője, Bücs Zsolt visszahívását is: a szakember 2017-től idén nyárig Herczeg András jobbkezeként volt ismeretes, megegyezés esetén pedig vezetőedzőként is letehetné a névjegyét a cívisvárosban. Úgy tudjuk, felmerült továbbá az ETO FC Győrrel az NB II-ben ígéretesen rajtoló, ám érthetetlen körülmények között menesztett Boér Gábor is, mint ahogy az U17-es válogatott sikeredzőjének, Preisinger Sándornak a neve is.

Értesüléseink szerint a jelöltek sorát gyarapítja Vitelki Zoltán is, aki a Diósgyőr utánpótlásában, illetve a Kazincbarcika, és a Budafok felnőtt csapatánál szerzett edzői tapasztalatot, valamint különböző hazai sajtóorgánumokban felmerült a pályaedzőként a Vidinél, a Leipzignál, és a Bröndbynél, vezetőedzőként pedig a DVTK-nál megfordult Bódog Tamás neve is.