Szerződése lejártával egy év után távozott a Debrecen csapatától Tomás Kosicky. A szlovák kapus szerződésében volt ugyan egy két éves hosszabbítási opció, de a hajdúságiak nem éltek vele. A mindössze egyetlen NB I-es mérkőzésen pályára lépő, de akkor a Balmazújvárostól 4 gólt kapó Kosicky a szlovák Tablet TV-nek beszélt távozása körülményeiről.

– December elejétől kezdve zajlottak az egyeztetések a Debrecennel a közös folytatásról. Maradni akartam, jól éreztem magam ott, jóban voltam a srácokkal és az őszi szezon is jól sikerült. A másik oldal is érdeklődést mutatott, minden klappolt, megegyeztünk a folytatás részleteiről, de nem írattak velem alá szerződést. A papírnak már két napja meg kellett volna érkeznie hozzám, ezért megkérdeztem a sportigazgatót, hogy mi a helyzet. Ő tájékoztatott, hogy a tulajdonos meggondolta magát. – magyarázta az egyszeres szlovák válogatott kapus, majd hozzátette, már érkezése előtt tudta, hogy a Loki tulajdonosa nehéz természet, de erre nem számított.

A Serie A-ban, B-ben és C-ben, illetve a görög és izraeli élvonalban is megfordult Kosicky az NB I-ről is szót ejtett.

Azokból a bajnokságokból, amelyekben én játszottam, az NB I a leggyengébb, de egyértelműen fejlődik. A kormány óriási pénzeket fektet a futballba, ami többek között az infrastruktúra, és a stadionok fejlődésében is megmutatkozik. Azt hiszem, Szlovákiában is hasonló lesz a helyzet, mert a bajnokságunk szerintem még mindig erősebb, csak az infrastruktúrában van lemaradásunk.

A Pozsonyban csapat nélkül készülő kapus végül azt is elárulta, hogy nem számít már válogatott meghívóra, sőt valójában egyetlen fellépését sem érezte jogosnak.