Kedden vált hivatalossá a csakfoci.hu korábban jelzett információja: a másodosztályú éllovas Debreceni VSC megvált Kondás Elemér vezetőedzőtől, helyére pedig a korábbi magyar válogatott középpályást, Huszti Szabolcsot nevezte ki. A Hajdú-bihari Napló Szabó Pétert, a DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnökét kérdezte a döntés hátteréről.

– Az egész szezontól figyeltük a csapatot, és már a téli szünet előtt láttuk, hogy nem úgy működnek a dolgok, ahogy kellene – kezdett bele az elnök. – A téli felkészülés alatt Tőzsér Dániel sportigazgató igyekezett támogatni a stábot annak érdekében, hogy abban az irányban haladjon az együttes, amit mi szeretnénk, de a tavaszi meccseken látszott, hogy nincs változás, megfáradt a kapcsolat. Eljött a váltás ideje, de ez a hétfői Gyirmót-meccstől függetlenül történt, egy folyamat vége volt. Lehet, hogy egy bajnokival hamarabb kellett volna, lehet, hogy később, a lényeg az, hogy reagálnunk kellett. Az új edző személyével kapcsolatban az volt a kritérium, hogy ne a szokásos, a magyar foci körforgásában résztvevő edzőkből válasszunk, mert belterjes – kis túlzással előre lehet tudni, hogy ki hova fog menni dolgozni legközelebb. Mi ki akartunk szakadni ebből a közegből, mert nem visz sehova.

Az elnök hozzátette, nem volt egyszerű olyan szakembert találniuk, akinek jelentős nemzetközi tapasztalata van, aki jó játékos volt és adnak a szavára, mert ilyenben sajnos nem dúskál a magyar foci.

– Tőzsér Dánielék kiválasztották Huszti Szabolcsot és Toldi Gábort, úgy gondolom, hogy meg tudják oldani a rájuk váró feladatokat. Husztinál az külön remek, hogy játékosként nemzetközi szinten is igen elismert edzők keze alatt játszott, a profi futball több oldalát – német, orosz, francia – is megtapasztalta, ismeri, amit remélem, át tud majd ülteti a Loki futballjába is – mondta el az elnök.

A Lokinál önmaguknak nem mondanak igazat – háttér a Debrecenben történtekről