A DVSC balhátvédje, Barna Szabolcs végigjátszotta az Újpest ellen 1-0-ra elveszített hétvégi bajnokit, csapata hetedik jelenleg a tabellán. A Loki debreceni nevelésű balhátvédje az idei szezonra alapember lett, amikor egészséges volt, mindössze egyszer nem kezdett. A futballista a rosszul sikerült újpesti mérkőzésről, a maguktól jövő cselekről és saját fejlődéséről is nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak.

Nem volt túlzottan jó mérkőzés. Nem tudtuk véghez vinni azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna, nem tudtuk nyerni. Igaz, az esélyünk megvolt rá, hisz az első félidőben Könyves és Takács előtt is adódott egy nagy helyzet, ha azok bemennek, másképp alakult volna a találkozó. 

A mérkőzéseken természetesen soha nem gondolkodom azon, hogy milyen cselt kellene csinálni, éppen ami akkor jön, azt teszem.

A futballista, aki az U21-es válogatottban is pályára lépett már, a teljes bal oldalt igyekszik bejátszani csapatában, látja mik a hibái, és úgy érzi, tudja, miben kellene még javulnia.

Sokat dolgozom azon, hogy ez állandósuljon és folyamatos legyen.

A szélső védőknek igen fontos feladata van a védekezésben és a támadásban is. Ahogy rutinosabb leszek, úgy játszok egyre higgadtabban. Önbizalmat ad, hogy dolgozom a hibáim kijavításán, bízom benne, tudok még javulni. Ehhez persze az is kell, hogy bátrabban vegyem ki a részem a támadásban is.