Mint ismert, hétfő délután hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu korábban elsőként jelzett: a Debreceni VSC Vitelki Zoltán vezetőedző személyében megtalálta Herczeg András utódját.

A Loki új trénere a klubhonlapnak adott interjújában elmondta, a saját edzői karrierjében óriási dolog, hogy ilyen patinás és ilyen múlttal rendelkező klub felkérte őt erre a feladatra.

– Ez olyan lehetőség, amit egy edző nem utasíthat vissza, én is így voltam ezzel. Mindent meg fogunk tenni a szakmai stábbal együtt annak érdekében, hogy ez a csapat újra megtalálja magát és komoly célokért tudjon küzdeni a jövőben. A fociban élek, eddig is a fociban dolgoztam, ezért természetesen követem a magyar futball történéseit.

Nagyon sok mérkőzését visszanéztem a Debrecennek, egész komoly szinten volt a bajnokság első felében, valami miatt az megingott.

Nekem és a stábomnak az a feladatunk, hogy megtaláljuk az okokat és kijavítsuk, a játékosokat elindítsuk felfelé. Konkrét célkitűzés nincs, de a Loki olyan egyesület, ahol mindig a maximumra törekednek és a lehető legjobb eredményt próbálják kihozni és ezt várják el a szurkolók, ami nagyon fontos szempont, hiszen ez a játék a szurkolókért van. Arra kell törekednünk, hogy minél több szurkoló kijöjjön a stadionba, mi pedig ki hozzuk magunkból a maximumot – mondta a dvsc.hu-nak Vitelki.