NB I, 26. forduló

Paks – Haladás, 17:00

Csertői Aurél (Paks): “A legfontosabb feladatunk, hogy végig magunk mögött tartsuk azokat, akik a kiesés elkerüléséért küzdenek, pont azért, hogy nekünk ne kelljen aggódnunk. Jelenleg a Haladás is azon csapatok közé tartozik, akik veszélyben érezhetik magukat. A legutóbbi fordulóban sikerült nyerniük, és biztos, hogy most is pontot, vagy pontokat szeretnének maguknak. Nagy harcra számítok, mivel mi sem szeretnénk hátrább kerülni. Ellenkezőleg! Szeretnénk kijavítani a legutóbbi fordulóban elkövetett hibánkat, és legalább tartani a pozíciónkat.” (paksifc.hu)

Michal Hipp (Haladás): “A Diósgyőr elleni győzelem jót tett a csapat önbizalmának, egész héten remek hangulatban teltek az edzések. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk Pakson. Ha a táblázatra nézünk, láthatjuk, hogy a hazaiak az Európa-ligára hajtanak, míg mi jelenleg teljesen más célért, a bentmaradásért küzdünk. Ebből kifolyólag egyértelmű, hogy a paksiak a favoritok, ez persze nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel lépünk pályára. Természetesen elismerjük a hazaiak eddigi eredményeit, de a mi játékunkban is van minőség. Alaposan felkészültünk Csertői Aurél kollégám csapatából, tudjuk, hogy évek óta alig változik a paksi keret, masszív összeszokott együttes. Egyénileg Szabó Jánost, Bertus Lajost és Hahn Jánost mindenképpen kiemelném, de rajtuk kívül is több remek futballistája van ellenfelünknek. Szeretnénk tovább folytatni az utóbbi hetek jó és eredményes szereplését, ponttal, pontokkal akarunk hazatérni Paksról. S természetesen feljebb lépni a tabellán.” (haladas.hu)

Mezőkövesd – Videoton, 17:00

Tóth László (Mezőkövesd): “Nehéz mérkőzés következik, az élvonal egyik legjobb csapata látogat Mezőkövesdre, amely ellen bravúrnak számítana a pont vagy pontok megszerzése. Mindezek ellenére bízom abban, hogy a csapatunk azt az arcát mutatja, amelyet a nyolc meccses veretlenségi sorozat alatt produkált. Eltiltás miatt hiányozni fog Hudák Dávid és Lázár Pál, de szerencsére sérült játékosunk nincs, így erős csapattal vehetjük fel a küzdelmet. Ahogyan eddig is, most is győzelem reményében lépünk pályára. Lelkes közönségünk segítségével szeretnénk itthon tartani a három pontot.” (mezokovesdzsory.hu)

Marko Nikolic (Videoton): „Nagyon kellemetlen ellenfél a Mezőkövesd, nehéz ellenük idegenben játszani. Tudom, hogy a Mezőkövesd ráadásul az előző szezonban eléggé veszélyes volt a csapatra. Nem volt túl sok idő a felkészülésre, regenerációra a Honvéd elleni mérkőzés után. Nehéz mérkőzésre számítok a Mezőkövesd ellen, ugyanúgy kell koncentrálnunk majd végig, ahogyan az Újpest ellen és Kispesten tettük” (vidi.hu)

Újpest – Vasas, 17:00

Michael Oenning (Vasas): “Az Újpest ellen az elmúlt két évben mindig szoros mérkőzéseket játszottunk, és a legtöbbször csupán egy-egy gól döntött. Egy nagyon stabil csapat lesz az ellenfelünk, így szűkös játékoskeretünk mellett is nagy összpontosításra lesz szükségünk, hogy pontot, pontokat szerezhessünk. Az Újpest elleni mérkőzéseken a párharcok eredményes megvívása különösen fontos. A sikerhez ezek megnyerése lehet a kulcs, tehát már a meccs kezdetétől fel kell vennünk a fonalat, és azt nem szabad kiengednünk a kezünkből a mérkőzés végéig. Külön érdekessége a Nebojsa Vignjeviccsel folytatott több mint két éves párharcnak, hogy mindketten hasonló játék filozófiával rendelkezünk, szeretjük részletesen feltérképezni az aktuális ellenfelet, és ehhez igyekszünk megtalálni, és hozzáigazítani a taktikai eszköztárat. Ehhez hozzájárul még az is, hogy az Újpest jól szervezett csapat. Mivel nem az első mérkőzésünk egymás ellen, nagyon jól tudjuk, hogy mire számíthatunk a másiktól, így minden taktikai és játékszervezési ügyességünket latba kell vetni. Ez lehet a sikerünk alapja.” (vasasfc.hu)

Puskás Akadémia – Honvéd, 17:00

Balogh Balázs (a Puskás Akadémia játékosa): “Büszke vagyok arra, ahogy sikerült az elmúlt pár mérkőzés, de előre kell tekintenünk, és ezt az alázatot és kemény munkát tovább kell folytatnunk. A Honvéd ellen mindig nehéz meccseket játszottunk. A tavalyi bajnokról van szó, az előző egymás elleni meccsünk végén nem koncentráltunk, most erre is szükség lesz.” (pfla.hu)

Balmazújváros – Diósgyőr, 17:00

Szamosi Tamás (a Balmazújváros másodedzője): “Ez is egy létfontosságú mérkőzés lesz számunkra, amelyet nagyon szeretnénk megnyerni, ezért fogunk küzdeni, harcolni. Már csak azért is, mert nehéz hetek várnak ránk. Jövőhéten például két idegenbeli találkozónk lesz, melyeket szeretnénk megalapozni egy jó hazai meccsel. Bár hozzátenném, hogy a kupa “csak” egy ráadás, vagy ha úgy tetszik, tejszínhab azon a bizonyos tortán,  nagyon fontos, hogy szeretnénk bennmaradni az NB I-ben. Ettől függetlenül: minden mérkőzésen a rendelkezésünkre álló legerősebb kerettel szeretnénk kiállni.” (balmazfoci.hu)

Bódog Tamás (Diósgyőr): “Bízom benne, hogy azok a mérkőzések, amik előttünk vannak, több pontot hoznak majd a konyhára. Ezért dolgozunk és meg is fogunk érte tenni mindent. A Balmazújváros abból fog táplálkozni, hogy kétszer már megvertek minket, én pedig remélem, hogy belőlünk ez egy olyan reakciót vált ki, hogy itt az ideje annak, hogy visszavágjunk. Az a fontos, hogy a játékosaink higgyenek magukban.” (amigeleken.hu)

Debrecen – Ferencváros, 19:30

Thomas Doll (Ferencváros): “Szeretném, hogy a csapat jobb idegenbeli teljesítménnyel rukkoljon elő, mint az előző idegenbeli találkozókon. A játékosok tudják, hogy min kell változtatni, hogy sikeresek legyünk egy erős Debrecen ellen. A saját játékunkra kell koncentrálnunk, fontos, hogy megfelelő mentaélitással és koncentráltan vágjunk neki a találkozónak. A Fradi ellen otthon játszó csapatok valamiért 40 %-kal többet adnak, talán azért, mert meg akarják mutatni, hogy jobbak, mint a Ferencváros. Sok csapat a Fradi elleni meccse után nem tudja ugyanazt a játékot hozni, mint ellenünk. Nagyon örülnék, ha minden ellenfél úgy játszana valamennyi mérkőzésén, mint ellenünk teszik.” (fradi.hu)

Herczeg András (Debrecen): “Azt gondolom, a Honvéd elleni kupasiker és a Paks elleni győzelem jót tett a játékosok hangulatának, önbizalmának, magabiztosságának. Jó teljesítményt nyújtottunk ezeken a találkozókon, szeretnénk hasonlóan szerepelni szombaton a Ferencváros ellen is. Nagyon készülünk a meccsre, hisz a bajnokaspiránst fogadjuk, amely nagy versenyfutásban van a Videotonnal. Nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, szeretnénk jól és eredményesen futballozni. Szerencsére sok szurkoló előtt játszunk majd, ez mindig feldobja a futballistákat. Úgy érzem, a Ferencváros ellen úgy van esélyünk, ha mindenki összefog, együtt a szurkolókal jó eredményt érhetünk el.” (dvsc.hu)

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I – KATTINTS!