TABELLA: AZ NB I állása itt – kattints! 

Ferencváros – Debrecen 3-1 (Böde 13., 65., Dilaver 62. ill. Bobko 16.)

Thomas Doll (Ferencváros): Megérdemelt győzelem volt ez, látszott, hogy sokat vállalt a csapat. Jól kezdtük a meccset, nyomást gyakoroltunk a vendégekre, és végre veszélyesek voltunk szögletekből. A bekapott gól megmutatta azonban azt is, hogy a védekezésben még nem állt helyre minden. Azonban jól reagáltunk erre is, nem engedtük kontrázni a DVSC-t. Végig tartottuk a rendet, ez tetszett, ezen dolgoztunk ezen a héten. Az elmúlt időszak után nagyon kellett a srácoknak a győzelem. Most újra láthatjuk, hogy a munka meghozza az eredményét, semmit nem kapunk ajándékba. Mindig fontos, hogy megoldásokat mutassunk a játékosoknak, a negatívumokból volt elég, így úgy érzem bejött a videózás. Csütörtökön másfél órán át adtam interjúkat a negatív eredmények után, ma nyertünk, és egy kérdést kaptam… (ulloi129.hu)

Leonel Pontes (Debrecen): Holman kikerült a csapatból betegség miatt, ezért stratégiát változtattunk. Az első félidőben jól játszottunk, az első tizenöt percben nagyon nyomott a Fradi, de nem törtünk meg. A szünet előtt megszerezhettük volna a vezetést. A második negyvenöt percben a bíró ítéletei minket sújtottak, de ha így játszunk, jönnek majd a győzelmek. A Fradi sokkal többet támad hazai pályán, ez törvényszerű, de kétes szituációk után jöttek a gólok, viszont a szögletekből nagyon veszélyes volt az ellenfél. (ulloi129.hu)

Paks – Gyirmót 0-0

Csertői Aurél (Paks): Látszott a feszültség a csapaton, főleg az első félidőben. Ez leginkább pontatlanságban mutatkozott meg. Rengeteg labdát eladtunk az ellenfél térfelén, amit az NB I-ben nem lehet megtenni. Mellé ellenfelünk, a Gyirmót is időnként igen jól játszott. A második félidőben mintha kézilabdáztunk volna, járattuk a labdát, de átlövést nem igen vállaltunk, illetve nem érkeztünk a beadásokra. Ugyan nyomás alatt tartottuk a gyirmóti kaput, de jól védekeztek. Ahhoz, hogy feltörhessük őket, egyéni kvalitásra lett volna szükség. Egy szabadrúgás vagy egy megmozdulás dönthetett volna, de ezek most nem sikerültek. A kilenc meccs nem igazán alakult jól. Eddig több meccsen is jól játszottunk, csak erre nem adnak pontokat. Most azonban a jó játékkal is adósok maradtunk. (paksifc.hu)

DVTK – Mezőkövesd 1-1 (Novothny 67. ill. Egerszegi 27.)

Horváth Ferenc (DVTK): Egyenlő létszámban is tudtunk támadásokat vezetni, a kiállítás után pedig egyértelműen mi uraltuk a mérkőzést. Megpróbáltunk minél nagyobb nyomást gyakorolni az ellenfélre, ezért szerkezetet váltottuk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ha még egyet be tudunk lőni, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést is. Nem a mai mérkőzéssel van probléma, hanem az ezt megelőzőkkel. Ma mindenki megtett mindent a győzelemért, ilyen előfordul, hogy ennek ellenére nem sikerül, a szerencse sem állt mellénk. Nem változik meg az egyik pillanatról minden, viszont nagyon bízom benne, hogy apró lépésenként eljutunk arra a szintre, ahol lenni szeretnénk. (dvtk.eu)

Pintér Attila (Mezőkövesd): Ez a mérkőzés sokkal jobb játékvezetést igényelt volna. Nagyon jól játszott a csapatom, egy-nullra vezettünk, megvoltak a lehetőségeink, hogy rárúgjuk a másodikat is, sajnos nem sikerült. Emberhátrányba kerültünk, minden elismerésem a játékosoké, mindent megtettek azért, hogy ennek a kis városnak a csapata megszerezze idegenben a győzelmet, sajnos nem sikerült. Egy pontot szereztünk, gratulálok a játékosaimnak. (dvtk.eu)

Haladás – Vasas 1-0 (Iszlai 62.)

Mészöly Géza (Haladás): Végig nagyon stabilak voltunk, már az első félidőben masszívan védekeztünk, nem engedtük helyzetbe kerülni a vendégeket. A második félidő első negyedórájában lefociztuk ellenfelünket, a góllal pedig feltettük koronát teljesítményünkre. Sokat tettünk a győzelemért, nem tudnék egyetlen játékost kiemelni, ugyanakkor Rózsa Dánielt óriási bravúrjai miatt meg kell említenem. Dicséret illeti szurkolóinkat is, akik a rossz idő ellenére is eljöttek és buzdítottak bennünket. Nagyon kemény csata volt, örülök a győzelemnek, Tény, sokat kivett a meccs a csapatból, de játékosaim jó állapotban vannak, felkészültek, de a regeneráció persze nagyon fontos lesz a szerdai, Újpest elleni bajnokiig. (haladas.hu)

Michael Oenning (Vasas): Alapvetően elégedett vagyok a csapattal, egy viszonylag jó mérkőzést játszott mindkét együttes. Sok helyzet volt, amit elősegített a nedves pálya. A játék folyamatosságát akadályozta, hogy túl sok volt a szabadrúgás, több esetben szerencsésebb lett volna, ha továbbengedik az akciókat. A labdarúgásban végül a gólok számítanak. A Haladásnak, amely jó csapat, az egyik szabadrúgását sikerült gólra váltania, nekünk a sajátjainkat nem. Gratulálok a Haladásnak. (vasasfc.hu)

Újpest – Videoton 3-4 (Windecker 54., Diarra 57., Bardhi 93. ill. Lazovic 26., Géresi 29., Stopira 44., Pátkai 70.)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés rólunk szólt. Jól kezdtünk, kontrolláltuk a meccset, aztán az első hiba után megzavarodtunk, a Vidi játékosai pedig vannak olyan minőségi labdarúgók, hogy kihasználták két további hibánkat. A második félidőben már jobban játszottunk, főleg az első gól után, úgy éreztem, hogy megvan az esélyünk a fordításra, de egy újabb hiba után már nehéz lett volna fordítani. Nagyon sajnálom a mai meccset, de egyszerűen túl sokat hibáztunk a saját kapunk előtt. A csapat viszont megmutatta, hogy karakteres játékosok játszanak Újpesten, kár, hogy nem az első perctől tudtunk úgy játszani, mint a második félidőben. A Vidinek gratulálok, okosan kihasználták a hibáinkat, de gratulálok a saját játékosainknak is, akik mindent megtettek, ami tőlük telt. (vidi.hu)

Henning Berg (Videoton): Nehéz a mai mérkőzésről beszélni, mert rengeteg minden történt a pályán. Negatívumokat és pozitívumokat is láttam a csapatomtól, de úgy gondolom, hogy a mai meccs után kollégám is nagyjából ugyanezt tudja elmondani. A nézők biztosan jól szórakoztak, mert remek mérkőzést láttak. Háromgólos vezetés után nagyon nehéz második félidő következett – dicséret illeti az Újpestet, akik jól jöttek vissza a meccsbe. Viszont azt is nagyon meg kell majd vizsgálnunk, hogy a mi játékunkkal mi történt, hogyan védekeztünk és hogyan járattuk a labdát, mert a második negyvenöt percben látottak messze voltak attól, ahogyan játszani szeretnénk. (vidi.hu)

Bp. Honvéd – MTK 5-0 (Prosser 16., Lanzafame 20. – 11-esből, Koszta 43., Bobál D. 65., Nagy G. 72.)

Marco Rossi (Bp. Honvéd): Mindenképpen jó eredménynek tekinthető a mai. Az MTK Budapest rossz napot fogott ki, mi jól játszottunk, így könnyű győzelmet arattunk, még ilyen különbséggel is megérdemelten. (mtkbudapest.hu)

Teodoru Vaszilisz (MTK): Gratulálok a Honvédnak, nagyszerűen játszottak! Minden egyes hibánkat könyörtelenül kihasználták, és jobban alkalmazkodtak a pályához is. Az első két gólt nagy technikai hiba előzte meg, ez el is döntötte a mérkőzést, utána már csak futottunk az eredmény után. (mtkbudapest.hu)