Vasas – Haladás, 17:00

Michael Oenning (Vasas): – A Haladás elleni mérkőzésünk nagyon fontos lesz, amelyen győzelmünkkel jó kiindulási alapot biztosíthatunk az utolsó fordulóra, hogy elérjük a célunkat: a bennmaradást. A mérkőzés jelentősége nyilvánvaló számunkra, ám a sikerhez a szurkolók támogatására is szükségünk lesz. Remélem, a szezon utolsó “hazai” meccsén szép számmal fognak megjelenni. (vasasfc.hu)

Michal Hipp (Haladás): – Mindkét csapatnak óriási szüksége van a győzelemre, de a Vasas van nehezebb helyzetben, számára létfontosságú a siker. Amennyiben ugyanis pontokat veszít, szerintem ki is esik a hazai együttes. A döntetlen tehát kevés számukra, arra számítok, hogy nekünk esik a Vasas. Noha két hónapja megvertük az angyalföldieket, ez most már semmit sem jelent, ahogy korábban is hangsúlyoztam: minden meccs más és más. Játékosaim tudják, milyen fontos meccs előtt állnak, de úgy látom, nem pörögnek túl. Eltiltása után Kovács Lóránt visszatérhet, és Halmosi Péter sérülése is rendbejött. Michael Rabusic és Mészáros Karol továbbra is maródi. (haladas.hu)

Paks – Balmazújváros, 17:00

Csertői Aurél (Paks): – Az utolsó hazai mérkőzésünk következik a szezonban. Természetesen jó eredménnyel szeretnénk zárni az otthoni meccseket, illetve majd a következő fordulóban az egész bajnokságot is. Ehhez az kell, hogy javuljon a helyzetkihasználásunk, hiszen a DVTK ellen is számtalan lehetőséget dolgoztunk ki, és mégis kikaptunk. Nagyon remélem, hogy a jelenlegi kiírásban ez volt az utolsó vereségünk! Ugyanakkor nem lesz könnyű dolgunk a Balmazújvárossal, mivel ők a kiesés ellen küzdenek, vagyis biztosan odateszik majd magukat. Azonban nekünk is vannak céljaink, amelyek eléréséhez minden pontra szükségünk van. Kiélezett mérkőzésre számítok. (paksifc.hu)

Szamosi Tamás (a Balmaz másodedzője): – Borzalmasan nehéz összecsapás vár ránk. A Paks egy nagyon jól szervezett, kitűnő csapat, rengeteg jó játékossal. Nekünk azonban ezen a mérkőzésen is csak egy dolog lebeghet a szemünk előtt, az a bizonyos “menekülés a győzelembe”. (balmazfoci.hu)

DVSC – Puskás Akadémia, 17:00

Herczeg András (DVSC): Sajnos nem úgy sikerült a megyei rangadó, ahogy szerettük volna. A találkozón nyújtott teljesítményünk nem méltó a DVSC-hez. Lehet unalmas már, de nem bírjuk el, hogy több alapemberünk is hiányzik, gondolok itt Nagy Sanyira, Bényei Balázsra, Ferenczi Janira és Jovanovicra. Utóbbi játékosunkat műteni kell, ráadásul Filip megbetegedett és Kinyik is sérüléssel bajlódik. Ettől függetlenül mindenképp nyerni szeretnénk a hétvégén, amikor a becsületünkért játszunk majd. Meg kell mutatnunk, hogy van bennünk kurázsi, lelkileg erősek vagyunk és fel tudjuk dolgozni a hétvégi meccsen történteket. Nem gondolnám, hogy problémát okozna a Puskás Akadémiának, hogy szerdán kupadöntőt játszott, hisz minőségi labdarúgói vannak, ráadásul minden posztra van két-három futballistája. Ami egy csapat életében előjöhet rossz, az nálunk sajnos előjött a tavasszal, de nagyon bízom benne, hogy túl leszünk a nehézségeken. Két mérkőzés van hátra a bajnokságból, nyilván szeretnénk megszerezni a lehető legtöbb pontot. Tavaly ilyenkor a kiesés elkerüléséért játszottunk, most pedig a dobogóért, amelyért természetesen mindent megtesznek majd a játékosok. (dvsc.hu)

Mezőkövesd – Újpest, 17:00

Tóth László (Mezőkövesd): – Kilenc pontot szereztünk az előző három meccsen, de még mindig nem húzták meg alattunk azt a bizonyos vonalat. Továbbra is csak magunkkal kell foglalkoznunk, most vasárnap hazai pályán be kell biztosítanunk az élvonalban maradást. Hosszú utat tettünk meg, de most már a kezünkben a sorsunk, amellyel élni is fogunk. Ebben a naptári évben csak a Videoton szerzett több pontot nálunk, ez a teljesítmény mindenképpen biztató a jövőre nézve. (mezokovesdzsory.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Szerdán diadalmas győzelmet arattunk a Magyar Kupában, mostantól teljes erővel a bajnoki mérkőzésekre koncentrálunk. Lehetőségünk van odaérni a harmadik helyre, de ahhoz meg kell nyernünk a hátralévő két meccsünket, ami nem lesz könnyű feladat, hiszen egy jó formában lévő csapathoz érkezünk. Rövid idő alatt kellett felfrissíteni a csapatot, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnyerjük az összecsapást. Ha mindent kézben tartunk, sikerülni fog! Nagyon sok energiát fordítottunk a kupagyőzelemre, de biztos vagyok benne, hogy a fiúk a legjobb formájukat fogják hozni, és három ponttal térünk haza Mezőkövesdről. (mezokovesdzsory.hu)

Ferencváros – Diósgyőr, 17:30

Thomas Doll (Ferencváros): – A Honvéd elleni meccs utáni első napok nehezek voltak, de ez előfordul, ha számos furcsa ítéletet hoznak ellened. A játékvezetők többször rosszul döntöttek, de nekünk is megvoltak a lehetőségek. Fontos, hogy megnyerjük a meccsünket, aztán megvárjuk, mit játszik a Videoton. Bármi előfordulhat, lehet, hogy a Videoton kétszer döntetlent játszik és ha mi kétszer nyerünk, mi vagyunk a bajnokok.  Sok helyzetet dolgozunk ki, ellenünk mindig keményen harcolnak a csapatok, de ez nem újdonság. Nem fog senki megajándékozni pontokkal, nem számíthatunk rá, hogy kapunk 11-est, ebben a szezonban ez nem fordulhat elő. (fradi.hu)

Orosz Pál a Fradi bíróbotrányáról: „Az kellene, hogy a játékvezetői csapat vezetője az egóját félretegye”

Fernando Fernandez (DVTK): – A múlt heti győzelem miatt a hangulat nagyon jó volt a héten. Azon dolgoztunk, hogy megfelelően felkészüljünk a Ferencváros ellen, hogy a saját játékunkat fejlesszük, és hogy győzni tudjunk hétvégén. Rengeteg jó játékosa van az FTC-nek, akiket mindenki ismer, de a futball egy csodálatos játék, hiszen bárki megverhet bárkit. Optimista vagyok, hogy mi is megverhetjük a Ferencvárost, hiszen a játékosok remek munkát végeztek az elmúlt napokban. (dvtk.eu)

Videoton – Honvéd, 19:30

Marko Nikolics (Videoton): – Az eredmények alakulásától függetlenül semmi nem változott azzal kapcsolatban, ahogyan a dolgokat látom, nem változtattunk semmin. Továbbra is nagyon komoly odafigyeléssel, keményen dolgoztunk a héten, egy nehéz mérkőzés, egy rangadó vár ránk a tavalyi bajnok Budapest Honvéd ellen. A kispestiek ellen nehéz játszani, tavaly döntetlenre végeztünk velük a Pancho Arénában. Két top-labdarúgójuk van elől, Lanzafame és Eppel személyében, de nem csak ők jó játékosok a keretükben. Harcos csapatról van szó, szinte minden meccsen betalálnak. Nem karneválra készülünk, hanem egy nagyon nehéz találkozóra, amely természetesen nagyon fontos a számunkra. Ahogyan a szezon folyamán, most is nyugodtan, nagy koncentrációval készültünk fel, nem pedig a jövőn gondolkodtunk, hiszen az még nem jött el. (vidi.hu)